REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienoje laidoje KK2 komanda žiūrovams pateikė naują rubriką „Papuošk Lietuvą“. Šis šūkis neseniai įkvėpė Kauno valdininkus, kurie nutarė papuošti Tėvynę skubos tvarka. Kadangi Lietuvos valstybė ‒ tai valdžia,  piliečiai ir šeima,  valdininkai suskato puošti šeimos aplinką ir puošybos darbus nutarė pradėti nuo savo asmeninio kiemo.

REKLAMA
REKLAMA

Papuošti asfaltu savo kiemą nutarė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Praktinio mokymo ir bandymų centro darbuotojai. Jie gavę pinigų iš valstybės biudžeto nutarė juos „įsisavinti“ savaip ir nesvarbu, kad pinigai skirti mokymo centro reikmėms. Tarsi būtų vadovautasi logika ‒ koks skirtumas kur lieti asfaltą,  kur bepilsi – bus gražu.

REKLAMA

Gražiai išasfaltuotas centro buhalterės pavaduotojos Nerutės Stanulienės kiemas. Nors tokiais aplinkos gražinimo darbais reikėtų džiaugtis, tačiau STT toks „dekoras“ nepatiko. Vieną dieną jie sugarmėjo į ponios Nerutės kiemą uždėjo poniai antrankius ir išsivedė.

Antrankiai uždėti ir centro direktoriui Sauliui Makauskui, kuris neva skyrė lėšas pavaldinės kiemo puošybai. Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius piktinasi, kad būtent dėl tokio valstybės lėšų vogimo Kauno gatvės yra baisiniai duobėtos.

REKLAMA
REKLAMA

„Kartais galima ir už gražias akis padaryti darbą tik ne iš savo kišenės. Tu daryk gerus darbus, išasfaltuok kiemą, bet tu už savo, o ne už mokesčių mokėtojų pinigus. Mes kalbam, apie viešąjį interesą, o privatus tenkinamas iš privačių lėšų. Nereikia sumaišyti kišeniš“, ‒ kalbėjo KK2 žurnalistams politikas.

STT pareigūnai taip pat sulaikė privačios bendrovės „Kauno keliai“ techninį direktorių Gintautą Kascenską. Ši bendrovė ir išliejo aksfaltą buhalterės pavaduotojos Nerutės Stanulienės kieme. Kompanijos atstovai ginasi, kad jie nekalti. Esą jiems visiškai nesvarbu kur asfaltuoti kelią – svarbu, kad pinigus moka.

Plačiau apie valstybės lėšų naudojimą privačių kiemų aslfatavimui kviečiame žiūrėti KK2 reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų