REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš darbo atleidžianti valytojas ir sargus Šiaulių savivaldybė jau dalijasi priedus prie atlyginimų. Keliolika procentų atlyginimo fondo skelbianti sutaupysianti miesto valdžia jau paskyrė penkiasdešimties procentų ir didesnius priedus prie atlyginimo. Daugiausiai miesto galvų meilės nusipelnė jas vežiojantys vairuotojai, gaunantys vos ne dvigubas algas.

REKLAMA
REKLAMA

Naujametinės „premijos“

Pačią pirmąją šių metų darbo dieną Šiaulių savivaldybės administracijos direktorius, konservatorius Vladas Damulevičius pasirašė įsakymą, kuriuo paskirstė priedus prie atlyginimų. Vienuolikai Savivaldybės administracijos darbuotojų nuo sausio 2-osios iki vasario 29-osios bus mokami priedai prie atlyginimų – nuo 16,5 procento iki 63 procentų.

REKLAMA

Priedai paskirti Savivaldybės Kanceliarijos, Informatikos, Ūkio skyriaus darbuotojams. Vieniems priedai paskirti už neva atliekamus papildomus darbus, kitiems – už „skubių ir sudėtingų darbų vykdymą“. Patį sudėtingiausią ir sunkiausią darbą, pasirodo, vykdo mero, jo pavaduotojų ir kitų Savivaldybės vadovų vairuotojai.

Merą vežė į balių

Gal Šiaulių savivaldybės vairuotojai važinėja greitosios pagalbos automobiliais arba dirba patruliais miesto gatvėse – gaudo nusikaltėlius ir saugo visuomenės rimtį? Tačiau, sprendžiant iš miesto grietinėlės personalinių vairuotojų atlyginimų, darbas ir sudėtingesnis, ir pavojingesnis nei policijos patrulių. Štai policijos patrulis per mėnesį į rankas gauna apie pusantro tūkstančio litų. O štai Savivaldybės administracijos vairuotojai, kurių yra net keturi, per mėnesį paskutinį praėjusių metų ketvirtį uždirbo per du tūkstančius litų. Tuo metu, kai miestą slėgė skolos, vairuotojų, kaip ir Savivaldybės vadovų, algos, lyginant su praėjusių metų vidurkiu, tik didėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi kokius skubius ir sudėtingus darbus dirba Savivaldybės vairuotojai? Vieną iš tokių „sudėtingų“ darbų užfiksavo „Šiaulių naujienų“ žurnalistas. Per praėjusį miesto gimtadienį meras, socialdemokratas Justinas Sartauskas su šviesiaplauke dama ir kitais svečiais mikroautobusu buvo atgabentas į miesto centre, kavinėje, vykusį slaptą baliuką, į kurį buvo pakviesti išskirtinai merui artimi asmenys. Svečiai į baliuką atvežti iš oficialaus mero priėmimo, vykusio „Saulės“ koncertų salėje.

Priedas ir už dokumentų spausdinimą

Valdžios vairuotojams Romualdui Lendzbergui bei Rimantui Malakauskui padalyti 63 procentų priedai prie atlyginimo, Sauliui Bagdonui ir Ričardui Bagdonavičiui kiek mažesni – 54 procentų priedai. Už tuos pačius „sudėtingus darbus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės Ūkio skyriuje dirbantis vieno teisėjo tėvas Algimantas Striaukas gavo beveik trisdešimties procentų priedą, Kanceliarijos darbuotojai Indrei Pelėdžiūtei už pagalbą Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui Viktorui Strups – 24 procentų priedas. Priedai tebemokami ir už dar vieną labai sudėtingą darbą – dokumentų spausdinimą. Už tai, kad Kanceliarijos vyresnioji specialistė Laima Žukaitienė spausdina Ūkio skyriaus dokumentus, protokoluoja retai vykstančius Konsultacinės tarybos posėdžius, jai skirtas 24 procentų priedas. Tiesa, tokie priedai buvo mokami prieš keliolika metų, kai ir spausdintuvas dar buvo „naujovė“.

REKLAMA

16,5 procento priedai „už sudėtingus darbus“ prie atlyginimų skirti ir Savivaldybės kompiuterininkams, nors už kompiuterių priežiūrą jie gauna pareiginį atlyginimą.

Priedai Savivaldybėje išliks

Savivaldybės administracijos direktorius Vladas Damulevičius patvirtino pasirašęs įsakymą ir teigė, kad ir kitiems Savivaldybės administracijos darbuotojams ir toliau bus mokami priedai. Tik esą šie priedai buvo sumažinti 15 procentų. Priedų atsisakyti neketinama.

Priemokos prie atlyginimų mokamos ir politinio pasitikėjimo Savivaldybės vadovams – direktoriaus pavaduotojui Viktorui Strups ir Vaclovui Vingrui. Šį mėnesį parengtas Tarybos sprendimo projektas nuo vasario 1-osios jiems mokėti 20 procentų mažesnes priemokas – 5 procentų dydžio. Už neva įprastinį krūvį viršijantį darbą, nors iki šiol Savivaldybėje niekas taip ir nereglamentuota, koks krūvis įprastas, o koks – jau viršijantis įprastąjį.

REKLAMA

Pats Savivaldybės administracijos direktorius gauna 40 procentų priemoką, kurią siūloma sumažinti per pusę. Tokių siūlymų būta ir pernai, tačiau priemokos taip ir nebuvo sumažintos.

Valytojas – į gatvę

Priedus prie atlyginimų paskyrusi Savivaldybės administracija jau išdalijo atleidimo lapelius šešiolikai valytojų ir sargams. Iš darbo planuojama atleisti dar keliolika darbuotojų, tik kol kas neskelbiama. Savivaldybės užkulisiuose kalbama, kad kol kas ramiai sėdi pagal „partinę liniją“ į Savivaldybę atėję specialistai, kurių apstu iš visų Tarybos valdančiųjų partijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Keistai jaučiuosi tai girdėdamas, pinigų nėra, planuojama atleisti 34 darbuotojus ir kartu dalijami priedai, - kalbėjo socialdemokratas, Seimo narys Valerijus Simulik, išgirdęs apie paskirtus priedus prie atlyginimo. - Gal tų pinigų Savivaldybėje tikrai yra? Siūliau suskaičiuoti, bet kažkodėl niekas nenori to daryti.“

„Taupymo“ meniu šiaulietiškai

● Šiuo metu politinė miesto valdžia taupyti spaudžia biudžetines įstaigas, kurios priverstos atleidinėti žmones.

● Darbo jau netenka kultūros darbuotojai, neformaliojo ugdymo įstaigose dirbantys pedagogai, ikimokyklinių įstaigų darbuotojai.

REKLAMA

● Suplanuota iš darbo atleisti per tris šimtus mokyklų sargų. Darbo netenka ir švietimo įstaigų valytojos.

● Miesto mokyklose maistui taikomi iki 50 procentų antkainiai, todėl maistas ženkliai brangsta.

● Savivaldybė nemoka už šildymą – skolos šilumos tiekėjams perkopė 20 milijonų litų.

● Savivaldybės politinio pasitikėjimo vadovų atlyginimai pastaruoju metu didėja: mero alga (į rankas) – 5681 litas, Administracijos direktoriaus – 6002 litai, jo pavaduotojų – 5008 litai, mero patarėjų – 4229 litai.

Mykolas DEIKUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų