REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) patenkino UAB „Vilniaus energija“ skundą, kuriuo buvo prašoma panaikinti kaip neteisėtą Lietuvos metrologijos inspekcijos Vilniaus apskrities skyriaus aktą ir juo nustatytus reikalavimus UAB „Vilniaus energijai“. Teismas priėjo išvadą, kad inspekcijos nurodymai įmonei šiame akte neatitinka įstatymų.

REKLAMA
REKLAMA

UAB „Vilniaus energija“ prašė VAAT panaikinti Lietuvos metrologijos inspekcijos Vilniaus apskrities skyriaus 2011 m. rugpjūčio 3 d. Teisinės metrologijos reikalavimų laikymosi patikrinimo aktą.

REKLAMA

Šiame akte UAB „Vilniaus energijai“ nurodyta atsiskaitymams su vartotojais naudoti tik karšto vandens skaitiklius su galiojančia metrologine patikra, taip pat parengti atsiskaitymams su vartotojais už suvartoto karšto vandens kiekį naudojamų butuose įrengtų karšto vandens skaitiklių sąrašus, patvirtinti juos vadovo parašu bei sudaryti skaitiklių patikros tvarkaraščius.

VAAT, išnagrinėjęs administracinę bylą, priėjo išvadą, kad akte išdėstyti privalomi nurodymai neatitinka Viešojo administravimo įstatymo reikalavimų. Planinio patikrinimo metu buvo patikrinti tik 28 Vilniaus butuose įrengti karšto vandens skaitikliai, iš kurių 25 neturėjo galiojančios metrologinės patikros žymenų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau minėti akte išdėstyti nurodymai UAB „Vilniaus energijai“ priimti ne tik dėl patikrinimo metu tikrintuose namuose gyvenančių, bet viso Vilniaus miesto karšto vandens vartotojų, kuriems karštą vandenį tiekia ši įmonė, t. y. ir dėl vartotojų, kurių atsiskaitymams naudojamų karšto vandens skaitiklių atitikimas teisinės metrologijos reikalavimams nebuvo tikrinamas ir pažeidimai nenustatyti.

Kadangi privalomus tikrinamam ūkio subjektui vykdyti nurodymus Lietuvos metrologijos inspekcija gali duoti tik nustačiusi konkrečius Metrologijos įstatymo reikalavimų pažeidimus, nurodymas dėl karšto vandens skaitiklių namuose, kuriuose jie nebuvo tikrinami, yra neteisėtas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas 2011-aisiais išnagrinėjo ir paskelbė sprendimus dviejose administracinėse bylose, kuriose UAB „Vilniaus energija“ prašė teismo panaikinti Lietuvos metrologijos inspekcijos Vilniaus apskrities skyriaus patikrinimo aktus bei jais nustatytus reikalavimus (vienoje byloje skundas patenkintas iš dalies, kitoje – atmestas). Dar šešios administracinės bylos, kuriose bus sprendžiamas ginčas tarp „Vilniaus energijos“ ir Lietuvos metrologijos inspekcijos Vilniaus apskrities skyriaus, bus nagrinėjamos šiemet.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų