REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Psichologų Gregory Feisto ir Michailo Čikšentmichalio teigimu, didžioji dalis kūrybingų žmonių yra intravertai, nes vienu metu jie gali susitelkti tik ties viena užduotimi, rašo „Business Insider“.

REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkų atradimas turėjo didžiulės įtakos architektams, kuriantiems darbo erdves biuruose. Tyrimas atskleidė, kad atviruose biuruose kūrybingi žmonės jaučiasi išsiblaškę, sutrikę ir nesaugūs. Intravertams, dirbantiems atvirose erdvėse, neretai pakyla kraujo spaudimas, padidėja stresas ir išsekimo laipsnis. Tokie žmonės yra labiau linkę susirgti lengvu peršalimu. Atviros erdvės blaško kūrybingus žmones, todėl jie padaro iki 50 proc. daugiau klaidų ir vėluoja įvykdyti užduotis.

REKLAMA

Atliekant tyrimą 92 kompanijose buvo analizuojamas 600 kompiuterių programuotojų darbas. Paaiškėjo, kad žmonės, dirbantys toje pačioje bendrovėje, pasižymi panašiu našumo lygiu, tačiau skirtumai tarp atskirų kompanijų yra ženklūs. Bendrovėse, kurios užtikrino privačią darbo erdvę ir minimalų trikdžių kiekį, programuotojai dirbo efektyviausiai.

Psichologai įrodė, kad idėjų generavimas tarp bendradarbių yra efektyvus tik tada, kai žmonėms visų pirma leidžiama šias idėjas suformuluoti vienumoje ir tik vėliau pasidalinti jomis su kolegomis. Būdami grupėje žmonės bijo būti nepopuliarūs, todėl jie vengia išsakyti mintis, kurios daugumai atrodo nepriimtinos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų