REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo opozicijos lyderio Valentino Mazuronio teigimu, klausimas dėl komisijos „Snoro“ banko bankrotui ištirti sudarymo iš Seimo posėdžio programos buvo išmestas neteisėtai, sulaužant susitarimus, ir tai galima laikyti valdančiųjų bandymu užgniaužti demokratiją, tiesos ieškojimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Mus tikrai labai nemaloniai nuteikė pati tendencija, kad bijant, jog tiesa arba informacija bus pasiekiama visiems Lietuvos piliečiams, iš esmės yra laužomi demokratijos pagrindai. Seimo tyrimo komisija – tai Seimo instrumentas, įteisintas Statute ir visur kitur, galintis ir padedantis tirti vienus ar kitus dalykus, ieškoti sprendimų perspektyvoje ir taip toliau. Kodėl valdančioji dauguma daro tai, ką daro, sunku pasakyti, bet kitaip kaip bandymu užgniaužti laisvą žodį, demokratiją arba elementarų tiesos ieškojimą mes pavadinti negalime“, – penktadienį spaudos konferencijoje Seime sakė V. Mazuronis.

REKLAMA

Tuo tarpu Socialdemokratų frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius pareiškė, kad tokie valdančiųjų veiksmai jam kelia tam tikrą baimę, kad Lietuva keliauja valdomos demokratijos link. Pasak jo, būtų įvykęs balsavimas dėl komisijos sudarymo ir opozicija jį būtų pralaimėjusi, tai būtų suprantama, bet dabartinė situacija, kai vykstant neeilinei sesijai planuoti klausimai taip iš jos išbraukiami, kelia nerimą.

A. Butkevičius teigė nesuprantąs, kodėl valdantieji nenori paaiškinti visuomenei, kokios buvo tikrosios banko žlugimo aplinkybės, kas vyko anksčiau, kodėl „Snoro“ pagrindiniai akcininkai Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas nebuvo suimti dar po savo apsilankymo Lietuvos banke lapkričio 8 d. Jis priminė, kad Seimui Lietuvos banko parlamentinę kontrolę vykdyti priklauso ir pagal įstatymą.

„Ta informacija yra gauta iš „Snoro“ banko. Ten yra kalbama apie uždarąją akcinę bendrovę. Niekur neminėjau jokių pavardžių“, – sakė A. Butkevičius, paklaustas, iš kur jis gavo informaciją apie Seimo Pirmininkės sūnaus sąsajas su Snoru ir ar turi įrodymų tai pagrįsti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų