REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vengrijos konstituciją priėmė demokratiškai išrinktas parlamentas ir ją smerkti nėra jokio pagrindo. Tai dažniausiai daro Europos kairieji dėl konstitucijoje įtvirtintų konservatyvių idėjų, ir Lietuva neturėtų persiimti tokiu neobjektyvumu, mano Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Vertinti Europos mastu, smerkti aš kažkaip nematau to pagrindo, apie kurį kalbama. Galima kritikuoti finansų politiką, galima kritikuoti labai konkrečius atskirus įstatymus, bet tai, kad Vengrijos parlamentas, turėdamas demokratinį mandatą, priima naują konstituciją ir pakeičia 1949 m., dar stalinizmo metais priimtą konstituciją, aš tame nematau nieko ypatingo“ , – ketvirtadienio rytą „Žinių radijui“ sakė Premjeras.

REKLAMA

„Konstitucijoje yra įvairių dalykų. Tarp jų ir labai ryškiai pabrėžtas Vengrijos įsipareigojimas tradicinėms vertybėms, krikščioniškoms vertybėms, parama tradicinei šeimai, gyvybės apsaugai. Tai šias nuostatas Europoje visada labai aštriai kritikuoja Europos kairieji, matydami tokiose nuostatose tam tikras labai ryškias dešiniąsias, konservatyviąsias idėjas. Tokia skirtingų idėjinių vertybių paskatinta europinė diskusija neturėtų mūsų paversti neobjektyviais situacijos vertintojais“, – kalbėjo A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras pripažino, kad Vengrija turi finansinių problemų, kurias galbūt lėmė vyriausybės klaidos, taip pat teigė, kad Europos Sąjunga gali vertinti konkrečius teisinius aktus dėl centrinio banko ar kitų sprendimų, tačiau pačiai konstitucijai tenka per daug kritikos.

A. Kubiliaus teigimu, tai, kad valdančioji partija Vengrijoje turi du trečdalius balsų parlamente, gali vesti prie tam tikro piktnaudžiavimo savo padėtimi, bet jis ragino Vengriją vertinti objektyviai.

„Vengrijoje, demokratiškai išrinktame parlamente, Premjero Viktoro Urbano partija turi du trečdalius balsų. Galbūt kartais tuo imama šiek tiek piktnaudžiauti, bet tai yra demokratiškai išrinktas parlamentas ir tai vertinti kaip autoritarines tendencijas kažin ar būtų teisinga“, – sakė Lietuvos Premjeras.

Taip pat skaitykite:

Vengrai protestuoja dėl naujos konstitucijos

ES tebėra sunerimusi dėl kontroversiškų Vengrijos reformų

Vengrija – silpnoji Europos Sąjungos grandis?


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų