• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po to, kai Šiaulių miesto mokyklų valgykloms maistą ėmė tiekti privačios įmonės, mokinių tvirtinimu, porcijos sumažėjo ir pabrango. „Šiaulių kraštas“ pasidairė, kiek už pietus moka gimnazistai, studentai, Šiaulių politikai ir Seimo nariai.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijos pabrango ir sumažėjo

Šiaulių Didždvario gimnazijos valgykloje – mažiau lankytojų nei prieš žiemos atostogas. Gimnazistai, kruopščiai skaičiuojantys savo dienpinigius, per pertraukas išlekia į artimiausią kavinę. Ten kainos – panašios.

REKLAMA

Valgyklą perėmė privati įmonė, nes gimnazija buvo priversta taupyti – verslinininkai dabar išlaiko ir virėjas.

Anksčiau čia karbonadas kainuodavo 4,50 lito. Dabar – litu brangiau. Penktadaliu pabrango ir vištienos kepsnys, anksčiau nekainavęs trijų litų, o dabar – 3,30 lito. Plovas, kotletai ir daug kitų patiekalų dabar kainuoja apie tris litus.

Gimnazistai pastebi, kad tokie „taupymo“ piruetai – ne į naudą. Porcijos sumažėjo ir pabrango. Valgykla užsidėdavo 10 procentų antkainį, o privačiam valgyklos savininkui leidžiamas antkainis – 50 procentų.

REKLAMA
REKLAMA

Kainos panašėja

Mokyklų valgyklose kainos artėja prie tų, kurios jau yra nusistovėjusios kitose miesto valgyklose. Gimnazistai kol kas valgo šiek tiek pigiau nei studentai, tačiau dėl galutinės tiesos reikėtų pasverti patiekalus.

Privati įmonė dirba ir Šiaulių universiteto valgykloje, kurioje matinasi ne tik studentai. Čia pieniška kukulienė kainuoja pusantro lito. Pupelių sriuba – 1,70 lito. Vištienos kepsnys – 6,50. Panašiai kainuoja ir karbonadas. Kiaulienos troškinys su daržovėmis – 5 Lt, bulvių plokštainis 3,40 Lt, kompotas 0,60 Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valdžios rūmuose – šiek tiek brangiau

Miesto savivaldybės kavinėje, kuri irgi išnuomota privačiai bendrovei, vištiena su riešutais kainuoja 8 litus, karbonadas – 7, vištienos kepenėlės – 6,50, bulvių plokštainis – 5,50, lietiniai su įvairiais įdarais – 5 litai.

Savivaldybės kavinė – vištiena su riešutais 8 litai, karbonadas 7 litai, dešrelės su kopūstais 7 Lt vištienos kepenėlės 6,50. plokštainis 5,50, lietiniai 5 litai.

Seimo bufete pietų patiekalų kainos prasideda nuo 8 litų. Dar prisideda už įvairius priedus: padažą, daržoves, bulves... Šiaulietis Seimo narys Valerijus Simulik patikino, kad už pusę porcijos cepelinų ir burokėlių mišrainę sumokėjo apie 11 litų. Jo žodžiais, pietums reikia nuo 10 iki 18 litų.

Alvydas JANUŠEVIČIUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų