REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį pavakare paaiškėjo, kas taps naujuoju Lietuvos rinktinės vyriausiuoju treneriu. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomasis komitetas pasirinko Vokietijos pilietybę turintį vengrą Csabo Laszlo.

REKLAMA
REKLAMA

LFF vadovai Vykdomojo komiteto nariams balsuoti pateikė iš viso tris kandidatūras užimti šalies rinktinės trenerio postą: Csabo Laszlo ir lietuvių Liudo Rumbučio bei Valdo Ivanausko. Tačiau trečiadienį ryte tarp pretendentų paskutinę minutę netikėtai atsirado bulgaras Georgis Vasilevas. Nors buvo skelbiama, kad naujasis treneris turėtų paaiškėti apie 17 valandą, tačiau komiteto nariams buvo palikta laiko apsvarstyti bulgaro kandidatūrą.

REKLAMA

Neoficialiai favoritu tarp Vykdomojo komiteto narių buvo laikomas Škotijos taurę su Edinburgo „Hearts“ laimėjęs V. Ivanauskas, bet sklido kalbos, kad ne mažesnė dalis narių pasisako už specialistą iš užsienio –  C. Laszlo.

Per savo profesionalaus futbolininko karjerą C. Laszlo atstovavo Rumunijos, Vokietijos ir Vengrijos klubams, o karjerą dėl patirtos traumos baigė 1991 metais.

1996-ais C. Laszlo pradėjo trenerio karjerą. Iki šiol futbolo specialistas treniravo ne aukščiausios lygos Vokietijos klubus, 1999-2004 metais vadovavo Menchengladbacho „Borussia“  ekipą.

REKLAMA
REKLAMA

2003-2005 metais Cs. Laszlo buvo Vengrijos nacionalinės rinktinės trenerio asistentu, o 2006-2008 metais stovėjo už Ugandos rinktinės vairo.

2008-2010 metais vengras vadovavo Edinburgo „Hearts“ ekipai. Beje, 2008-2009 metų sezone C. Laszlo buvo išrinktas geriausiu Škotijos lygos treneriu.

TAIP PAT SKAITYKITE:

L. Varanavičius: C. Laszlo brangiausias iš visų keturių kandidatų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų