REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos oligarchas Borisas Berezovskis parašė atvirą laišką patriarchui Kirilui, kuriame paragino Rusijos bažnyčios vadovą padėti pakeisti Rusijos valdžią. Pasak Berezovskio, Rusija prarado tikėjimą tiesa. „Kad ir kokie sąžiningi būtų rinkimai, kas juose benugalėtų, visuomenė nepriims jų rezultatų“, – teigia Berezovskis. Jis mano, kad patriarchas gali „taikiai, išmintingai, krikščioniškai“ perimti valdžią iš Vladimiro Putino rankų ir perduoti ją tautai.

REKLAMA
REKLAMA

„Jūs esate unikalioje padėtyje – Jūs nepretenduojate į valdžią“, – rašo Berezovskis. Jis Kirilui siūlo pasirinkimą: išlikti istorijoje kaip tyliam savo soste sėdinčiam stačiatikių vadovui arba prisiimti istorinę Rusijos gelbėjimo misiją.

REKLAMA

Kirilas (RIA Novosti/TopFoto/Scanpix nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Kirilas (RIA Novosti/TopFoto/Scanpix nuotr.)

Kirilas savo interviu per Kalėdas paragino šalies valdžią atsižvelgti į protestuojančių žmonių nuomonę: „Jei valdžia išlieka nejautri protestams, tai yra labai blogas ženklas. Valdžia turi koreguoti kursą“.

Borisas Berezovskis nuo 2000-ųjų pradžios negyvena Rusijoje, bet periodiškai imasi pastangų sudalyvauti politiniame Rusijos gyvenime. Pavyzdžiui, 2007 metais jis pareiškė, kad finansuoja tam tikrus asmenis, kurie ruošia valstybinį perversmą, praneša Lenta.ru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų