• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs specialiojo būrio „Alfa“ vadas Michailas Golovatovas pareiškė, kad 1991 metų sausį jo būrys Vilniuje veikė su sovietų prezidento Michailo Gorbačiovo žinia, o komunikacijos centrus reikėjo užimti todėl, kad būtų paskelbta apie prezidentinio valdymo įvedimą Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Man buvo iškeltas uždavinys nuvykti į Vilnių ir iš (Vytauto) Landsbergio šalininkų išvaduoti telecentrą ir televizijos bokštą, kad būtų galimybė organizuoti transliacijas“, – interviu Maskvos dienraščiui „Komsomolskaja pravda“ sakė M. Golovatovas.

REKLAMA

Šis ir kiti interviu su buvusiais sovietiniais veikėjais ketvirtadienį paskelbti dienraščio tinklalapyje.

„Mes atskridome dviem lėktuvais, įsikūrėme divizijos štabe, nusprendėme dėl (puolimo) datos – iš 12-tos dienos į 13-tą, apie tai asmeniškai buvo pranešta Gorbačiovui“, – teigia M. Golovatovas.

„Lietuvoje turėjo būti įvestas prezidentinis valdymas. Būtent tam viskas ir buvo daroma – sukurti galimybes transliuoti Lietuvai, kadangi kreipsis Gorbačiovas. O vėliau Michailas Sergejevičius pareiškė: „Aš pirmą kartą apie tai girdžiu“... Bet juk štabas sausio 13–osios naktį su juo kalbėjosi“, – sako M. Golovatovas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, „nei specialiųjų tarnybų, nei kariuomenės vadai negalėjo savarankiškai be Gorbačiovo leidimo nuspręsti naudoti jėgą (Sovietų) sąjungos teritorijoje. O paskui jis nutaisęs nekaltas akis pareiškia, kad nežinojo apie įvykius nei Pabaltijyje, nei Tbilisyje, nei kituose karštuosiuose taškuose“, – piktinasi M. Golovatovas.

Kaip žinoma, tiek M. Gorbačiovas, tiek M. Golovatovas Lietuvos teisėsaugai nepasiekiami.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Tiesioginiame eteryje M. Golovatovas išsišaipė iš Sausio 13-osios gynėjų(video)(audio)

Laisvės gynėjo sūnus prašo atšaukti Nobelio premiją M. Gorbačiovui

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų