REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismas leido suimti dėl Medininkų žudynių įtariamus buvusius sovietų omonininkus Boleslavą Makutynovičių ir Vladimirą Razvodovą.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas skyrė suėmimą už akių įtariamiesiems buvusiam SSRS vidaus reikalų ministerijos Vidaus kariuomenės Vilniaus ypatingos paskirties milicijos būrio vadui B. Makutynovičiui (g. 1957 m.) ir šio būrio štabo viršininkui V. Razvodovui (g. 1956 m.).

REKLAMA

Teismas taip pat įpareigojo prokurorą, sulaikius įtariamuosius, ne vėliau kaip per 48 valandas nuo jų sulaikymo momento pristatyti juos ikiteisminio tyrimo teisėjui apklausai dėl suėmimo pagrįstumo.

B. Makutynovičių ir V. Razvodovą teismas yra pripažinęs įtariamaisiais dėl tarptautinės teisės draudžiamo elgesio su žmonėmis. Įtarimuose nurodyta, jog šie asmenys galimai užgrobė Lietuvos policijos akademijos pastatą Vilniuje 1991 metų sausį, užpuolė Lavoriškių ir Medininkų muitinės postų pareigūnus, taip pat galimai užpuolė ir tuomečius Lietuvos krašto apsaugos departamento pareigūnus bei sulaikė Lietuvos Respublikos VRM greitojo reagavimo rinktinės „Aras“ policininkus bei padarė kitus nusikaltimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Teismas konstatuoja, jog yra pagrįstas pagrindas manyti, kad šie įtariamieji bėgs (slėpsis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ir teismo, kadangi jie įtariami labai sunkių nusikaltimų padarymu, už kuriuos Baudžiamasis kodeksas numato labai griežtą laisvės atėmimo bausmę, taip pat laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę, todėl, suvokdami griežtos laisvės atėmimo bausmės paskyrimo realumą, įtariamieji gali siekti išvengti baudžiamosios atsakomybės neteisėtais būdais. Be to, iš pateiktos ikiteisminio tyrimo medžiagos matyti, kad įtariamieji turi ryšių užsienyje, o Lietuvos Respublikoje gyvenamosios ir darbo vietos neturi, taigi Lietuvoje nėra saistomi jokių stiprių socialinių ryšių“, rašoma teismo nutartyse dėl suėmimo skyrimo.

Ši nutartis per 20 dienų dar gali būti apskųsta Vilniaus apygardos teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų