• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasarą sinoptikų pranašauta itin šalta ir ilga žiema mūsų kol kas neaplankė, bet tikėtina, kad šį savaitgalį Lietuvą pasieksiantys šaltesni orai bus tikrosios žiemos pradžia.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie orų prognozių portalai teigia, kad jau kitą savaitę Lietuvoje temperatūra nukris net iki 15 laipsnių žemiau nulio.

REKLAMA

Remiantis prognozių portalais, šiandien daugelyje rajonų turėtų vyrauti pliusinė temperatūra ir iškristi šlapdriba ar lietus, bet jau naktį į šeštadienį ir visą savaitgalį temperatūra turėtų nukristi žemiau nulio ir pasnigti.

Dauguma interneto portalų prognozuoja, kad šį savaitgalį naktimis temperatūros stulpelis gali pasiekti net 4-8 laipsnius šalčio, o dienomis – 2-7 laipsnius žemiau nulio. Artimiausias savaites turėtų laikytis neigiama temperatūra ir dienomis ji gali pasiekti 2-9 laipsnius šalčio, o naktimis – iki -12. Tiesa, „Intermeteo.com“ ir „Myforecast.com“ portalų prognozės dar atšiauresnės – naktį iš sausio 24 į sausio 25 žadama net 17 laipsnių šalčio.

REKLAMA
REKLAMA

Neįprastai ilgai iki Lietuvos slinkę žiemiški orai privertė sudvejoti, ar šiemet Lietuvoje sulauksime didelio įšalo. Interneto bendrovė „Unibet“ surengė lažybas, ar iki pavasario temperatūra nukris bent iki 20 laipsnių šalčio. Tikimybę, kad dar šią žiemą sulauksime 20 laipsnių šaltuko, „Unibet“ vertina 60 procentų, o tai turėtų nudžiuginti sniego ir minusinės temperatūros išsiilgusius ir dar vasarą roges bei slides sutepusius žiemos sezono pramogų entuziastus.

Vidutinė daugiametė lietuviškos žiemos temperatūra tesiekia 5 laipsnius šalčio, bet pavienių dienų temperatūros yra kur kas ekstremalesnės. Oficialus Lietuvos šalčio rekordas – 42,9 laipsnio žemiau nulio – buvo užfiksuotas prieš daugiau nei pusę amžiaus. Vis dėlto, neretai lietuviška žiema nustebindavo ir šiluma – 2007 m. sausį galima buvo mėgautis 12,6, o 1990 m. vasarį – 16,5 laipsnių šiluma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų