REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Banko „Snoras“ bankroto administratorius kartu su banko darbuotojais ir patarėjais užsienio šalyse, siekdami identifikuoti, apsaugoti ir sugrąžinti banko turtą, surado banko turto Lietuvoje ir užsienyje už daugiau nei 2 mlrd. Lt. Iš jų – 74 nuosavybės objektai Lietuvoje, Estijoje, Rusijoje ir Prancūzijoje (jų bendra vertė – daugiau nei 334 mln. litų) yra valdomi bankroto administratoriaus.

REKLAMA
REKLAMA

Londone administratoriaus žinion paimtos trys transporto priemonės, kurių bendra vertė yra 1 mln. Lt. Bankroto administratorius saugo dar 102 kitas banko transporto priemones.

REKLAMA

Bankroto administratoriaus veiklos pradžioje iš „Snoro“ mini bankų, filialų ir bankomatų buvo surinkta ir saugiai į Lietuvos banką pervežta apie 140 mln. litų vertės litų banknotų ir monetų, taip pat surinkta apie 55 mln. litų vertės 22 užsienio šalių valiutos banknotų ir monetų.

Didelė dalis pasigesto turto yra užsienio šalyse. Kad jį susigrąžintų, bankroto administratorius bendradarbiauja su Austrijos, Kaimanų salų, Estijos, Prancūzijos, Latvijos, Liuksemburgo, Šveicarijos, D.Britanijos ir Ukrainos finansinėmis ir valstybės institucijomis.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip antai, didelę dalį trūkstamo finansinio turto sudaranti 1,03 mlrd. litų suma yra Šveicarijoje registruotuose bankuose, kuriuose lėšos buvo naudotos ne bankui naudingiems tikslams.

Iš viso banko „Snoras“ bankroto administratoriaus komandoje Lietuvoje dirba 67 užsienio finansų, teisės, bankininkystės, turto vertinimo ekspertai ir 27 vietiniai specialistai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų