REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau skelbėme, kad stambiausia automobilių grupė Italijoje „Fiat“ ir JAV korporacija „Chrysler“ susijungs ne anksčiau kaip 2015 metais. „Verslo sužadėtuvių“ stadijoje visai sėkmingai bendradarbiaujančios kompanijos, pasirodo, gana aktyviai ieško trečio dalyvio – italų laikraštis „Corriere Della Sera“ cituodamas savo šaltinius „Fiat“ vadovybėje teigia, kad prisijungti kviečiamas prancūzų „PSA“ („Peugeot/Citroen“) koncernas.

REKLAMA
REKLAMA

Jei taip įvyktų, tai Europoje automobilių pramonės lyderiai pasikeistu akimirksniu – jau dabar „PSA“ yra antras žemyne gamintojas po „Volkswagen“. Maža to, „Corriere Della Sera“ šaltiniai teigia žinantys, kad „PSA“ pusė dėl šio pasiūlymo yra pasiruošusi sėsti prie derybų stalo. Tiesa, oficialiai šių gandų nekomentuoja nei „Fiat“, nei „Chrysler“, nei „PSA“.

Beje, vertėtų prisiminti, kad „Fiat“ ir „PSA“ sieja senos bendradarbiavimo tradicijos. Bendra kompanijų įmonė „SEVEL“ įvairiose šalyse gamina praktiškai identiškus furgonus „Fiat Ducato„, „Peugeot Boxer“ ir „Citroen Jumper“, o taip pat kompaktvenus „Fiat Fiorino“, „Peugeot Bipper„ ir „Citroen Nemo“. O anksčiau kompanijos šauniai bendradarbiavo gamindamos „Eurovan“ serijos vienatūrius „Citroën C8“, „Fiat Ulysse„, „Lancia Phedra“ ir „Peugeot 807“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų