REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Norvegų teroristui Andersui Breivikui, dėl kurio kaltės žuvo 77 žmonės, nuo antradienio bus sušvelnintas įkalinimo režimas: jam bus leista skaityti laiškus ir bendrauti su žiniasklaida. Šimtai žurnalistų iš viso pasaulio pareiškė apie savo norą paimti interviu iš siaubingų išpuolių vykdytojo, praneša Newsru.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai daug žmonių jau kreipėsi į Breiviko advokatus su prašymu susitikti su jų klientu. Dalis šių užklausų buvo nukreipta tiesiogiai kalėjimo vadovams ir netgi pačiam Breivikui“, – pasakoja vienas iš teroristo advokatų.

REKLAMA

Pasak advokato, jo klientas Breivikas į susitikimus žiūri pozityviai, tačiau tų, kurie jo nepažįsta asmeniškai, prašo iš anksto nurodyti konkrečias vizito priežastis. Jis taip pat teigia, kad yra pasiruošęs duoti interviu žurnalistams, bet su sąlyga, kad viskas, ką jis pasakys, nebebus redaguojama. Teigiama, kad Breivikas pirmenybę teiks žurnalistams iš Didžiosios Britanijos, Prancūzijos ir Vokietijos.

Vis dėlto Norvegijos spaudos asociacijos sekretorius Peras Edgaras Kokkvoldas paragino žurnalistus atsisakyti interviu su teroristu iki teismo pabaigos.

A. Breivikas anksčiau ekspertų komisijos buvo paskelbtas nepakaltinamu, bet vėliau pakartotinė ekspertizė išvadą pakeitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų