REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pentagonas penktadienį pranešė, kad tas pats JAV lėktuvnešis, kurį Iranas perspėjo negrįžti į Persijos įlanką, iš piratų nelaisvės Arabijos jūroje išgelbėjo 13 Irano piliečių.

REKLAMA
REKLAMA

Gelbėjimo operacija vyko ketvirtadienį, kai JAV lėktuvnešis „John C. Stennis“ gavo pagalbos signalą iš su Irano vėliava plaukiojančio žvejybos laivo „Al Molai“. Laivo kapitonas pranešė, kad piratai įgulą laiko įkaitais. JAV pajėgos prie „Al Molai“ aptiko, kaip įtariama, piratams priklausantį luotą. Manoma, kad piratai naudojo „Al Molai“ kaip pagrindinį laivą, kuriame organizavo operacijas.

REKLAMA

JAV laivyno pareigūnas pranešė, kad piratai „Al Molai“ užgrobė maždaug prieš 40–45 dienas. Laivo įgula buvo laikomi įkaitais ir manoma, kad piratai juos vertė dalyvauti išpuoliuose prieš kitus laivus.

Pentagono atstovas sakė, kad 15 piratų laikomi nelaisvėje JAV lėktuvnešyje „John C. Stennis“. Manoma, kad visi sulaikytieji piratai yra Somalio piliečiai.

Anksčiau šią savaitę Iranas didino įtampą ir grasino imtis veiksmų, jei „John C. Stennis“ grįš į Persijos įlanką, iš kurios išplaukė gruodžio 27 dieną.

JAV laivynas iš piratų išlaisvino 13 Irano piliečių (nuotr. Elta)JAV laivynas iš piratų išlaisvino 13 Irano piliečių (nuotr. Elta)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų