REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kunigas Johannas Kuehbergeris pakeitė pasaulio istoriją, kai išgelbėjo skęstantį keturmetį vaiką. To vaiko vardas buvo Adolfas.

Kunigas Johannas Kuehbergeris pakeitė pasaulio istoriją, kai išgelbėjo skęstantį keturmetį vaiką. To vaiko vardas buvo Adolfas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši istorija gali būti vienas iš žiauriausių Dievo malonės atvejų. Vokietijos archyvuose atrastas senas laikraštis, kuriame pranešama apie išgelbėtą skęstantį keturių metų amžiaus berniuką.

REKLAMA

Vaikas buvo išgelbėtas iš šaltutėlio Ino upės vandens Pasau mieste Vokietijoje – 1894 metų sausio mėnesį. Pasak Maxo Tremmelio, kunigo, kuris tapo vienu iš Europos žymiausių vargonininkų, jo pirmtakas Johannas Kuehbergeris iš vandens ištraukė persigandusį Adolfą Hitlerį.

Ši istorija niekada nebuvo paviešinta. Pats Hitleris apie ją niekada nėra sakęs, bet dabar trumpas straipsnelis iš 1984 metų „Donauzeitung – Danube“ laikraščio atskleidžia tiesą, praneša The Daily Mail.

REKLAMA
REKLAMA

Jame pasakojama, kaip mažas berniukas įkrito į vandenį, sulūžus plonam ledui. Vėliau teigiama, kad herojus Kuehbenrgeris šoko į vandenį ir išgelbėjo vaiką, kuris vėliau tapo vienu didžiausių monstrų per visą žmonijos istoriją.

Hitleris ir jo gelbėtojas (nuotr. Balsas.lt)Hitleris ir jo gelbėtojas (nuotr. Balsas.lt)

Tiesa, panaši istorija jau yra nuskambėjusi knygoje „Pasau – paliekant miestą, kurį Hitleis vadino namais“. Knygos autorė Anna Elisabeth Rosmus joje rašė: „Ino upės krantai buvo idiliška aplinka vaikams žaisti. 1894 metais, žaisdamas su kitų vaikų grupele, kaip žaidžia daugybė vaikų Pasau, Adolfas įkrito į upę. Vanduo buvo ledinis, o srovė buvo labai stipri, nes vanduo leidosi tiesiai iš kalnų. Adolfo laimei, šalia buvusio namo šeimininko sūnus sugebėjo jį ištraukti ir išgelbėjo jo gyvybę“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Hitleris pasakodavo savo generolams istorijas apie tai, kaip jis ant upės kranto žaisdavo kaubojus ir indėnus, bet niekada nėra užsiminęs apie savo kritimą į upę.

Holokausto metais vien dėl nepagrįstų prietarų nužudyta apie 6 milijonus žydų (Redakcijos archyvo nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Tokių vaizdų pasaulis galėjo ir neišvysti – Hitleris vaiksytėje galėjo nuskęsti (Redakcijos archyvo nuotr.)

Ponia Rosmus teigia, kad Pasau mieste šią istoriją žino visi. Taip pat teigiama, kad jis nemokėjo plaukti.

Šį mėnesį Bavarijos radijas ruošia specialią šiam incidentui skirtą laidą, kuri pavadinta „Jei Hitleris būtų nuskendęs. Legenda apie mirtiną gyvybės išgelbėjimą“. Laidoje dalyvaus seniausi likę gyvi Pasau gyventojai, kurie patvirtins, kad ne kartą yra girdėję šią istoriją.

REKLAMA

Tikėtina, kad pats Hitleris nenorėjo, kad šis jo vaikystės incidentas iškiltų į viešumą, todėl pašalino jį iš savo biografijos.

Taip pat skaitykite:

Anglijoje iš varžytinių parduodamos A. Hitlerio paklodės

Argentinoje parduodamas namas, kuriame mirė A. Hitleris (foto)

I. Kershaw: Hitlerio įtaka paskutiniams karo etapams buvo lemiama

Spekuliacijos apie A. Hitlerio mirtį: ar iš tiesų fiureris buvo pabėgęs į Argentiną?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų