REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujieji metai daugeliui žmonių simbolizuoja naujus ryžtingus sprendimus ir pokyčio pradžią. Anot „Businessinsider.com“, neseniai pasirodžiusioje JAV verslininko Marko Cubano knygoje dėstomos įžvalgos galėtų įkvėpti žmones veikti kur kas ryžtingiau. Pagrindinė Cubano knygos „How To Win At The Sport Of Business: If I Can Do It, You Can Do It“ tezė skamba taip: gyvenime egzistuoja vienintelis dalykas, kurį jūs galite visiškai kontroliuoti – jūsų pastangos. Paprasčiau tariant, jei norite pasiekti puikių asmeninių ar verslo rezultatų, jums tereikia smarkiai dirbti.

REKLAMA
REKLAMA

NBA komandos „Dallas Mavericks“ savininkas ir apsukrus milijardierius knygoje pasakoja savo gyvenimo istoriją ir atskleidžia verslo sėkmę užtikrinusius principus. Būdamas 27 metų, Cubanas gera finansine padėtimi neišsiskyrė: jo uždarbis buvo sąlyginai nedidelis, verslininkas negalėjo pasigirti prabangiu gyvenimu. Savo mylimajai pirkdamas sužadėtuvių žiedą, Cubanas išleido beveik visas savo santaupas – 7500 dolerių. Bet vėliau verslininko sužadėtinė pametė žiedą, o po kelių mėnesių poros santykiai galutinai sugriuvo. Vienintelis dalykas, kurį Cubanas turėjo, buvo jo nuosavas verslas. Būtent tuomet vyriškis nusprendė visiškai atsiduoti verslininko veiklai. Kaip knygoje pasakoja pats Cubanas, tai žymėjo naują etapą jo gyvenime.

REKLAMA

„Sporte vienintelis dalykas, kurį galima visiškai kontroliuoti, yra sportininko pastangos. Bet tas pats tinka ir verslo pasauliui. Vienintelis dalykas, kurį verslininkas, prekybininkas ar bet koks kitas žmogus gali valdyti, yra jų įdedamos pastangos. Turėjau įspirti sau į užpakalį ir iš naujo prisiversti keltis anksti ryte, dirbti iki vėlyvos nakties ir daryti viską, jog įgyčiau pranašumą. Turėjau prisiversti į savo veiklą dėti visas pastangas, kiek tik įmanoma. Tai reiškė, jog kiekviena valanda, dienos metu skirta mano klientams, negalėjo praeiti veltui, o laikas, kuomet mano klientai miegodavo, turėjo būti paskirtas mano verslo gerinimui, kompanijos veiklos tobulinimui.

REKLAMA
REKLAMA

Ir galiausiai, turėjau užtikrinti, jog niekada sau nemeluosiu apie tai, kaip sunkiai aš dirbu. Būtų pernelyg paprasta įvertinti savo įdėtas pastangas, jei tik užtektų paskaičiuoti laiką, praleistą darbe. Tai pats prasčiausias būdas įvertinti savo įdedamas pastangas.

Pastangos gali būti įvertintos, atsižvelgiant į išsikeltų tikslų įgyvendinimo kokybę, į tai, kokius rezultatus iš tikrųjų pavyko pasiekti. Ką reikėtų padaryti, jog sėkmingai įsitraukčiau į naują verslo sritį? Ką reikėtų padaryti, kad geriau už kitus perprasčiau verslo principus? Ką reikėtų padaryti, jog įgyčiau pranašumą?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tad pagrindinis verslo sėkmę sąlygojantis veiksnys yra žmogaus įdedamos pastangos. Arba jūs visiškai atsiduodate veiklai ir rezultatų siekimui, arba ne.“

Cubano mintis apie įdedamų pastangų įvertinimą atrodo itin įžvalgi. Iš tiesų, didesnių pastangų įdėjimas nereiškia ilgesnio laiko, paskiriamo savo veiklai. Tai reiškia geresnę veiklą – tikslų išsikėlimą ir sėkmingą jų įgyvendinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų