REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismas perkvalifikavo įtarimus buvusiems sovietų omonininkams Boleslavui Makutynovičiui ir Vladimirui Razvodovui.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas patenkino Vilniaus apygardos prokuratūros prašymą baudžiamojoje byloje dėl SSSR Vidaus reikalų ministerijos Vidaus kariuomenės Vilniaus Ypatingos paskirties milicijos būrio, vadinamojo OMON'o, įvykdytų nusikaltimų prieš Lietuvos Respubliką.

REKLAMA

Teismas B. Makutynovičių ir V. Razvodovą pripažino įtariamaisiais dėl tarptautinės teisės draudžiamojo elgesio su žmonėmis, tarptautinės humanitarinės teisės saugomų asmenų žalojimo, kankinimo ar kitokių nežmoniško elgesio su jais, bendrininkavimo. Lietuvos Respublikos tarptautinės sutartys už nusikaltimus žmoniškumui ir karo nusikaltimus numato atsakomybę, jiems netaikomas senaties terminas.

„Naujosios Baudžiamojo proceso pataisos sudaro sąlygas perduoti teismui bylas, kuriose itin pavojingus nusikaltimus, numatytus tarptautinėse sutartyse, padarę užsienio valstybių piliečiai slapstosi nuo teisingumo, nes kitos šalys naudojasi galimybe neišduoti jų Lietuvai. Naujosios pataisos leidžia tokius įtariamuosius teisti jiems nedalyvaujant“, – ketvirtadienį išplatintame pranešime cituojamas Vilniaus apygardos vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Abu įtariamieji yra Rusijos Federacijos piliečiai, ir šios šalies generalinė prokuratūra, vadovaudamasi savo Konstitucija bei kitais teisės aktais, atsisako išduoti Lietuvai B. Makutynovičių ir V. Razvodovą.

Šiuo metu Vilniaus apygardos prokuratūra rengia Rusijos Federacijos generalinei prokuratūrai teisinės pagalbos prašymą dėl pranešimų apie įtarimus įteikimo įtariamiesiems.

Šios ikiteisminio tyrimo teisėjo nutartys yra neskundžiamos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų