REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaruoju metu jaunimas itin vangiai renkasi su žemės ūkiu susijusias studijas, be to, ir jas baigusieji linkę ieškotis darbų miestuose. Tuo tarpu ūkininkai ir žemės ūkio bendrovės skundžiasi, kad trūksta agronomų, veterinarijos gydytojų, gyvulininkystės technologų.

REKLAMA
REKLAMA

Žemės ūkio rūmų vicepirmininko Broniaus Markausko teigimu, bendrovės ir stambūs ūkininkai yra pasirengę prisidėti prie studentų rengimo, bet nori būti įsitikinę, kad šie dirbs.

REKLAMA

Anot jo, trūkstamiems specialistams universitetinis išsilavinimas visai nebūtinas, pakaktų ir 3 metų studijų kolegijoje. Tačiau koleginės studijos, pavyzdžiui, veterinarijos felčerių, seniausiai panaikintos.

"Esminė klaida, manau, buvo padaryta atidavus žemės ūkio specialistų rengimą ŠMM. Dabar viskas yra blogai, ypač praktinis rengimas. Mokyklos nei mokymo bazių turi, nei technikos. Joms nerūpi, ar žmogus galės, ar mokės dirbti, tik kuo greičiau diplomą išduoti", - piktinasi B. Markauskas.

Pasak jo, nors paskaičiuoti specialistų poreikį ateičiai nėra paprasta, Žemės ūkio rūmai tai galėtų, tik jų niekas neprašo...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų