REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiulės valstybių skolos ir ekonomikos stagnacija Europoje blogina gyventojų padėtį, tad jie vis dažniau renkasi emigraciją. „Businessinsider“ sudarė valstybių sąrašą, į kurias keliasi ekonominių problemų prispausti europiečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurios emigracijos šalys yra gana tradicinės, tačiau sąraše atsidūrė ir keletas naujų krypčių, apie kurias greičiausiai nebūtume pagalvoję.

REKLAMA

Albanija

Ekonomikos situacija šioje šalyje nėra puiki, bet šalis yra visai šalia Graikijos ir Italijos, todėl pastarųjų gyventojai, susidūrę su ekonominiais sunkumais plūsta į Albaniją ieškoti geresnio gyvenimo.

Angola

Naftos pramonės bumas ir tai, kad oficiali kalba šalyje yra portugalų, puikiai paaiškina, kodėl Iberijos pusiasalio gyventojai vis aktyviau keliasi į Afriką.

Australija

Ši kryptis visai nestebina: stipri ekonomika, stabili vyriausybė ir aukšti pragyvenimo rodikliai daro Australiją patraukliu kelionės tikslu. Daugiausiai į šią šalį emigruoja airiai, kurie neturi čia kalbos barjero.

REKLAMA
REKLAMA

Belgija

Nors šios šalies ekonominė padėtis yra toli gražu nėra stabili, sunkumų prispausti graikai pastaruoju metu renkasi būtent ją. Matyt tik dėl to, kad ekonomikos situacija čia santykinai geresnė.

Brazilija

Sparčiai auganti ekonomika ir portugalų kalba vilioja į šią tolimą šalį Portugalijos emigrantus.

Kanada

Pakankamai lanksti imigracijos politika ir daug darbo vietų žaliavų gavybos sektoriuje kartu su dosnia socialine apsauga daro šią šiaurinę JAV kaimynę populiariausia europiečių emigracijos kryptimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kipras

Kaip ir Albanijos atveju, ši sala nėra labai patraukli ekonomiškai, bet geografinė jos padėtis verčia skurstančius italus ir graikus ieškoti laimės būtent čia.

Vokietija

Euro zonos ekonomikos branduolys – politiškai stabili ir visą socialinio saugumo tinklą turinti šalis. Todėl emigrantų pasirinkimas vykti į šią šalį – nestebina.

Izraelis

Stabili, smulkųjį verslą garbinanti ekonomika yra visai netoli nuo Pietų Europos valstybių. Būtent todėl ji tampa vis patrauklesnė šio regiono emigrantams.

Turkija

Kaip ir Izraelis ši šalis yra patraukli geografiškai be to ji gali pasigirti stabiliu ekonomikos augimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų