REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne vienerius metus prašiusi lėšų bažnyčios stogui remontuoti, bendruomenė su klebonu surašė projektą ir iš ES fondų gavo reikiamą paramą.

REKLAMA
REKLAMA

Naujasis Panevėžiuko bažnyčios stogas šviečia iš tolo. Aštuonioliktojo amžiaus viduryje liaudies meistrų pastatyta trikampė mūrinė bažnyčia – vienintelė tokia Lietuvoje.

REKLAMA

Ne kartą lopytas bažnyčios stogas prieš ketverius metus visai prakiuro. Raštų įvairioms institucijoms ir klebonas, ir bendruomenės pirmininkė sako rašę ne vieną. Pastatas saugomas valstybės, yra architektūros paminklas, tačiau lėšų remontui taip ir neatsirado.

Aktyvi bendruomenė su klebonu rankų nenuleido – parengė projektą ir iš Europos Sąjungos fondų stogui remontuoti gavo beveik du šimtus tūkstančių litų.

Mūsų kaime nemažai įvairiausių problemų ir tuos pinigėlius būtų galima panaudoti daug kur. Vis dėlto, ši bažnyčia – architektūrinis paminklas, reikalingas ne tiek mums, kiek ateinančioms kartoms“, – apie bažnyčios reikšmę kalbėjo Panevėžiuko bendruomenės pirmininkė Virginija Filipavičienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Bažnyčios stogas buvo kiaurutėlis, dėl nuolatos bėgančio vandens supuvo lubos, tad turime dar viena problemą – jas taip pat būtina keisti. Lietui lyjant taip pat drėko sienos, o šaltis viską dar labiau ardė“, – pavojus architektūros paminklui vardijo susirūpinęs Panevėžiuko bažnyčios klebonas Gintas Rumševičius.

Bendruomenės pirmininkė viliasi, kad sutvarkius bažnyčią, joje mielai tuoksis jaunavedžiai, o į Panevėžiuką užsuks daugiau turistų.

J. Anilionytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų