• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip paruošti rankų darbo Kalėdų dovanas?

Kalėdos – nuostabus laikas, kai norime ir privalome skirti dėmesio tiems, kurie arčiausiai mūsų: šeimai, namiškiams, artimiausiems draugams. Todėl kad ir kaip suktumėte galvas, ką jiems padovanoti šiemet, nepamirškite, kad jokie daiktai nepakeis parodyto dėmesio, nuoširdumo ir gerumo.

Kalėdos – nuostabus laikas, kai norime ir privalome skirti dėmesio tiems, kurie arčiausiai mūsų: šeimai, namiškiams, artimiausiems draugams. Todėl kad ir kaip suktumėte galvas, ką jiems padovanoti šiemet, nepamirškite, kad jokie daiktai nepakeis parodyto dėmesio, nuoširdumo ir gerumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, tinkamai parinkta dovana parodys, kokie jums brangūs artimieji. Vienas būdų įteikti šiltą, mielą ir originalią dovaną – pagaminti ją savo rankomis.

REKLAMA

Be abejo, namuose gaminta dovana – anaiptol ne „bet kas, kad tik pigiau“. Renkant ir gaminant ją labai svarbu atsižvelgti į žmogaus, kuriam ketinate dovanoti, pomėgius. Be to, žinoma, viską reikia atlikti kruopščiai ir nepriekaištingai.

Kokios dovanos tinka Kalėdoms?

Visų pirma – įvairūs kepiniai ir gardėsiai. Tikriausiai nerastume žmogaus, kurio nenudžiugintų dailiai įpakuoti rankų darbo šokoladiniai triufeliai, trapūs sausainiai ar tortas. Jei mokate kepti imbierinį namelį – geresnės ir labiau stebinančios dovanos Kalėdoms tikrai nerasite!

REKLAMA
REKLAMA

Jei kulinariniais sugebėjimais nepasitikite – visada galite išsisukti su žavia pintine, prikrauta įvairiausių skanėstų. Beje, pintinei suteiksite žavesio, jei į ją sudėsite tarpusavyje derančius daiktus. Pavyzdžiui, įdėjus butelį alyvuogių aliejaus, gabalėlį parmezano sūrio, ryšelį saulėje džiovintų pomidorų, juostele perrištą česnakų puokštę, stiklainiuką alyvuogių, gabalėlį kumpio ir vazonėlį su šviežiu baziliku, dovana akimirksniu padvelktų Italijos saule, pica ir makaronais. Traškučiai, kukurūzų spragėsiai, keletas butelių vaisvandenių, pakelis saldainių ir kompaktinis diskas su filmu atrodys tarsi kvietimas į tikrų tikriausią kino vakarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mažuosius pradžiugintų jūsų siūti minkšti žaisliukai, vyresni šeimos nariai maloniai nustebtų gavę specialiai jiems pagamintą šeimos kalendorių – su asmeninėmis nuotraukomis, pažymėtais gimtadieniais ir svarbiomis sukaktimis ar net palinkėjimais.

Anksčiau paplitusią madą dovanoti arbatos puodelius dabar galima pakeisti originalesniu variantu: išrinkite dailų arbatos puodelį-žvakę.

Jei norite pagaminti tokią staigmeną, jums prireiks vaško (tiks nuo senų žvakių) ir eterinio aliejaus. Ištirpinkite vašką puode, įmaišykite keletą eterinio aliejaus lašų. Tada liks tik įstatyti dagtį ir, prilaikant vertikaliai, į puodelį supilti vašką, kuris gana greitai sustings. Pilkite atsargiai, po nedaug, kad puodelis nesuskiltų nuo karščio.

REKLAMA

Dovanos stiklainyje

Originali staigmena – dovanos skaidriame stiklainyje. Jis daiktams suteikia ypatingo jaukumo, atrodo itin patraukliai, ypač jei suderinsite skirtingas stiklainio turinio tekstūras ir spalvas.

Ką galima dėti į stiklainį? Pasitelkite vaizduotę! Tiks įvairiausi sveriami saldainiai, skirtingų rūšių pusryčių traškučiai, džiovinti vaisiai, makaronai ir sausi priedai prie jų, su kuriais būtų galima pagaminti gardų patiekalą (pavyzdžiui, saulėje džiovinti pomidorai ir bazilikų lapeliai).

Į stiklainį galite sudėti ir nevalgomų daiktų: karoliukų, sagų, siuvinėjimo siūlų rankdarbių gerbėjai arba tušinukų, trintukų, sąvaržėlių ir kitų kanceliarinių reikmenų moksleiviui.

REKLAMA

Gaminant dovaną prireiks: dailaus stiklainio, idėjų, kuo jį užpildyti, dangtelio ir etiketės. Galbūt prireiks ir servetėlės ar dovanų popieriaus stiklainiui įvynioti.

Štai keletas receptų, kokias Kalėdų dovanas galima sudėti į stiklainį.

Firminė lęšių sriuba

Reikės:

keleto skirtingų spalvų lęšių

džiovintų morkų gabalėlių

saulėje džiovintų pomidorų

džiovintų salierų žiedelių

žiupsnelio smulkių makaronų

keleto sultinio kubelių

Visas dalis suberkite sluoksniais, stiklainio dangtelį užsukite, uždenkite servetėle ir perriškite juostele. Gavėjui tereiks visą turinį suberti į verdantį vandenį, pavirti 10 minučių  ir ant stalo garuos kvepianti sriuba!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šildanti arbata

Reikės:

1/2 stiklinės arbatžolių

stiklinės smulkintų džiovintų apelsinų žievelių

šaukštelio cinamono (jo nesimatys, bet kvapas tikrai jausis!)

1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių

2 šaukštų džiovintų mėtos lapelių

1/3 stiklinės suskaldytų karamelinių saldainių

Visas dalis suberkite sluoksniais, uždenkite stiklainį ir perriškite dailia juostele. Be to, galite prikabinti suvenyrinį brendžio ar romo buteliuką, kad keli lašai stipraus gėrimo suteiktų arbatai ypatingo prieskonio.

Kakavos stiklainis

Reikės:

1/2 stiklinės pieno miltelių

1/2 stiklinės rudojo cukraus

1/3 stiklinės šokolado drožlių

Visas dalis suberkite sluoksniais ir uždenkite. Prie tokio stiklainiuko labai tiks naminių sausainių dėžutė.

REKLAMA

Kvapni vonios druska

Reikės:

2 stiklinių Himalajų   druskos

stiklinės geriamosios sodos

šiek tiek maisto dažų

2 mažučių baltos medvilnės atraižėlių dailaus stiklainio (dar geriau – stiklinio indo biriems produktams)

Dviejuose dubenyse sumaišykite per pusę padalytą druską ir sodą. Ant vienos medvilnės atraižėlės užlašinkite 5–7 lašus eterinio aliejaus ir įmaišykite į druskos ir sodos mišinį. Gerai išmaišykite, kad kvapas pasiskirstytų tolygiai. Į kitą druskos ir sodos mišinį įmeskite dar vieną medvilnės atraižėlę, suvilgytą maistiniais dažais.

REKLAMA

Maišykite, kol druska įgaus norimą atspalvį. Abu mišinius paskleiskite ant kepimo popieriaus ir palaikykite keletą valandų, kad išgaruotų drėgmė. Kartkartėmis pamaišykite. Tada šaukštu sluoksniais supilkite druską į stiklainį.

Prie supakuoto stiklainio nepamirškite pririšti ir plastikinio ar medinio šaukštelio druskai pasemti. Ji naudojama voniai, po keletą šaukštelių kiekvieną kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų