REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigėsi ikiteisminis nagrinėjimas, ar „Wikileaks“ informatorius Bradley Manningas turės stoti prieš karo lauko teismą, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

24 metų eilinis B. Manningas buvo suimtas 2010 m. Jis kaltinamas perdavęs „Wikileaks“ daug slaptos informacijos, kurią gavo tarnaudamas JAV kariuomenės analitiku Irake.

REKLAMA

Kaltinamojo advokatai ketvirtadienį iškvietė liudyti tik du žmones ir pasakė baigiamąją gynimo kalbą. Prokurorai apklausė 21 liudytoją.

Kaltinančioji pusė tvirtina, kad B. Manningas yra nenuspėjamas ir galbūt netinka tarnybai Irake. Jie taip pat teigia, kad kaltinamasis turi emocinių lyties suvokimo problemų.

B. Manningo advokatai sakė, kad jis turi lyties suvokimo ir kitų problemų, bet kariuomenėje vadai nepasiūlė jam psichologų pagalbos, nesudrausmino ir nepanaikino jam suteikto leidimo prieiti prie slaptų dokumentų.

Teismas po kelių savaičių turėtų pateikti rekomendaciją, ar B. Manningą reikia teisti karo lauko teisme. Jei įtariamasis bus teisiamas ir pripažintas kaltu, jam grės kalėjimas iki gyvos galvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų