REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius pritaria Prezidentės Dalios Grybauskaitės sprendimui vetuoti praėjusią savaitę priimtą Energetikos įstatymą, kuriuo teisė rengti valstybės reguliuojamų kainų nustatymo principus ir metodikas iš Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos priskiriama Energetikos ministerijai.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį po Vyriausybės posėdžio Premjeras kalbėjo, kad didesnių prieštaravimų Prezidentės pareikštam veto nematąs, todėl jau artimiausiu metu ketinama koreguoti Energetikos įstatymo nuostatas.

REKLAMA

„Svarstysime Prezidentės vetuotas nuostatas ir, kiek žinau, tai yra vieno straipsnio pataisos, ir tikrai nematau problemų, manau, artimiausiu metu pritarsime Prezidentės pasiūlymams. (...) Nematau didelio nesutarimo su Prezidente“, – žurnalistams sakė A. Kubilius.

Prezidentės nepasirašytą įstatymą ketinama svarstyti šį penktadienį.

ELTA primena, kad gruodžio 20 d. Prezidentė Dalia Grybauskaitė grąžino Seimui iš naujo svarstyti praėjusią savaitę priimtą Energetikos įstatymą.

Kaip yra pažymėjusi šalies vadovės vyriausioji patarėja teisės klausimais Solveiga Cirtautienė, tokiu būdu politikams atsiranda galimybė manipuliuoti rinkėjų nuotaikomis nustatant žemesnes, ekonominiais argumentais nepagrįstas, socialiai jautrių energetikos paslaugų kainas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų