REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį apie 2 valandą nakties iš Baltarusijos į Ukrainą deportuotos trys grupės „Femen“ aktyvistės, praneša naujienų agentūra „BelaPAN“.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip papasakojo žurnalistams merginos, jos buvo sulaikytos pirmadienio vakare Minsko autobusų stotyje. Jas sulaikė šeši vyrai, kurie neprisistatė, bet iškart užsmaukė aktyvistėms kepures ant akių ir nusivežė jas nežinoma kryptimi.

REKLAMA

Anot „Femen“ narių, galiausiai jos buvo nuvežtos į mišką, kur joms buvo grasinama, iš jų buvo visaip tyčiojamasi. Aktyvistės buvo priverstos plikai nusirengti, laikyti plakatus su svastika, joms ant galvų buvo pilamas žaliasis briliantinas. Visa tai buvo filmuojama.

„Femen“ aktyvistės surengė protesto akciją prie Baltarusijos KGB (nuotr. Elta)„Femen“ aktyvistės surengė protesto akciją prie Baltarusijos KGB (nuotr. Elta)

Sulaikant „Femen“ aktyvistes iš jų iškart buvo atimti mobiliojo ryšio telefonai ir dokumentai.

REKLAMA
REKLAMA

Po patyčių merginos buvo nuvežtos prie Ukrainos sienos iš išmestos. Galiausiai jos atsidūrė Gomelio srities Jelsko rajono Bekų kaime, kur kreipėsi į vietos gyventojus. Atvykusi milicija išsivežė jas į skyrių.

Milicininkai paaiškino, kad merginos buvo rastos pasienio zonoje. Jos neturėjo dokumentų, todėl buvo pristatytos į milicijos skyrių išsiaiškinti. Ten atvyko ir Ukrainos konsulas, kuris jas išsivežė savo automobiliu, lydimu pasieniečių.

Priminsime, kad gruodžio 19-ąją trys „Femen“ aktyvistės – Ina Ševčenko, Oksana Šačko ir Aleksandra Nemčinova, apsinuoginusios iki juosmens prie įėjimo į KGB pastatą, kelias minutes laikė plakatus su užrašais „Laisvę politiniams kaliniams!“ ir „Tegyvuoja Baltarusija!“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Femen“ aktyvistės surengė protesto akciją prie Baltarusijos KGB (nuotr. Elta)„Femen“ aktyvistės surengė protesto akciją prie Baltarusijos KGB (nuotr. Elta)

Merginos buvo nusipiešusios ūsus, o ant vienos protestuotojos nugaros buvo pavaizduotas Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka. Ukrainietės skandavo „Tegyvuoja Baltarusija!“

Ši akcija buvo skirta įvykių Nepriklausomybės aikštėje pirmosioms metinėms. Prieš metus buvo išvaikyti opozicijos mitingo dalyviai, nesutikę su oficialiais Baltarusijos prezidento rinkimų rezultatais.

Netrukus iš KGB pastato išbėgo apsauga ir sulaikė kelis žurnalistus. Merginos iš „Femen“ spėjo pasprukti, tačiau vėliau buvo sulaikytos.

REKLAMA

Į Kijevą grįžusios „Femen“ aktyvistės pareiškė nejaučiančios nuoskaudos baltarusiams. Bet jos sakė pajutusios, kokie įbauginti Baltarusijos gyventojai, kaip jie bijo protestuoti.

Anot I. Ševčenko, merginos nesigaili važiavusios į Baltarusiją, nors ir teko tiek patirti. Ji teigė, kad jau ruošiamasi dar vienai kelionei į Baltarusiją. „Tikimės, kad ir baltarusės prisijungs prie mūsų, jos mus palaiko, bet bijo protestuoti“, – pareiškė I. Ševčenko.

Taip pat skaitykite:

„Femen“ aktyvistes Baltarusijos KGB sumušė ir paleido miške (foto)(video)

„Femen“ aktyvistės surengė protesto akciją prie Baltarusijos KGB (foto)(video)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų