REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Rusijos bendrovė „Polair“ per Vilniaus bendrovę „Vaidana“ įsigijo 44,43 proc. Alytaus buitinių šaldytuvų gamintojos „Snaigės“ akcijų. Dar 15,43 proc. šios bendrovės akcijų rusai, kaip ir planuota, numato perimti iki gruodžio 26 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Sumokėjo 9 mln. 500 tūkst. eurų

Lapkričio viduryje „Polair“ per Vilniaus bendrovę „Vaidana“ sudarė sutartį su „Snaigės“ akcininkais iš Liuksemburgo ir Kaimanų salų dėl visų jiems priklausančių – 59,86 proc. – akcijų pardavimo.

REKLAMA

Naujieji akcininkai iš Liuksemburgo ir Jungtinei Karalystei priklausančių Kaimanų salų atsirado šių metų pradžioje, kai Konkurencijos taryba leido „KJK Fund SICAV-SIF“, „Amber Trust SCA CICAF-SIF“ (Liuksemburgas) ir „Firebird Avrora Fund Ltd“, „Firebird Republics Fund Ltd“ (Kaimanų salos) vykdyti koncentraciją įsigyjant iki 100 proc. „Snaigės“ akcijų.

Pagal sutartį „Polair“ įsipareigojo akcijas perimti dviem etapais – gruodžio 12-ąją ir ne vėliau kaip gruodžio 26-ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį „Polair“ įsigijo 44,43 proc. „Snaigės“ akcijų už 9 mln. 500 tūkst. eurų, už vieną paprastąją vardinę bendrovės akciją mokant maždaug 0,54 euro. Likusią akcininkams iš Liuksemburgo ir Kaimanų salų priklausančią akcijų dalį „Snaigėje“ – 15,43 proc. – kaip ir planuota, numatoma įsigyti iki gruodžio 26-osios. Už vieną akciją bus mokama tiek pat, kiek pirmajame etape.

Turi įmonę Kazanės krašte

Alytaus buitinių šaldytuvų gamintoja rusai ėmė domėtis, kai pradėjo gerokai mažėti „Snaigės“ nuostoliai. Palyginti 2009-uosius su 2010-aisiais, jos nuostoliai sumažėjo daugiau kaip 35 mln. litų. Per tris šių metų ketvirčius įmonė uždirbo per 500 tūkst. litų neaudituoto nekonsoliduoto grynojo pelno.

„Polair“ yra žinoma kaip pramoninių šaldytuvų gamintoja. Ji turi savo įstaigą Maskvoje, o įmonę – Kazanės krašte.

Šiandien yra šaukiamas neeilinis visuotinis „Snaigės“ akcininkų susirinkimas, kuriame numatoma sudaryti naują bendrovės valdybą.

Al­ma MOS­TEI­KAI­TĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų