REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tyrimas dėl donorų kraujo kokybės tęsiamas, jo rezultatai bus žinomi, kai kraujo mėginiai bus ištirti užsienio laboratorijoje, praneša Generalinė prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA

Informuojama, kad Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra koordinuoja šį ikiteisminį tyrimą.

Nacionalinio kraujo centro tiektuose kraujo komponentų vienetuose galimai nepakankamas hemoglobino kiekis gali būti nustatytas tik atlikus penkių vienetų kraujo komponentų sudėties kokybinę ir kiekybinę analizę.

REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministerijos ir Valstybinės medicinos tarnybos duomenimis, tokia analizė Lietuvoje neatliekama. Šiuo metu iš kompetentingų institucijų laukiama atsakymo, kuri užsienio ekspertinė įstaiga galėtų atlikti tokį tyrimą.

Kol donorų kraujo mėginiai bus tiriami užsienio laboratorijoje, jie užantspauduoti laikomi Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Kraujo centre.

Sveikatos apsaugos viceministras Audrius Klišonis informavo prokuratūrą, kad ministerijos sudarytos komisijos ištirti mėginiai laikomi saugiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Komisija užantspaudavo termoizoliacinį konteinerį su minėtais kraujo komponentais ir Vilniaus universiteto ligoninės Kraujo centro atstovė juos įdėjo į šiame kraujo centre esantį šaldytuvą“, - rašoma viceministro pasirašytame rašte.

Gruodžio 12 d. Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotoja Agnė Bilotaitė kreipėsi į generalinį prokurorą Darių Valį, ragindama tęsti pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl ligoniams tiekiamo galimai prastos kokybės kraujo.

Šiam žingsniui parlamentarę paskatino skundas, gautas iš Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės. Juo pranešama, kad ligoninės Kraujo centre tebesaugomi užantspauduoti kraujo mėginiai, kuriuos dar liepos 12 d. ištyrė sveikatos apsaugos ministro sudaryta komisija ir konstatavo, kad kai kuriuose mėginiuose hemoglobino kiekis yra mažesnis ir neatitinka reikalavimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų