REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalėdų mugės Berlyne kasmet susilaukia milijonų lankytojų. Kalbama, kad šios mugės yra langas į Vokietijos švenčių kultūrą, bet šiemet jas jau sudrebino skandalas. Jau aštuoni žmones tapo kol kas neidentifikuoto vyro, kuris parduodamus ir dalinamus stipriųjų alkoholinių gėrimų kokteilius pagardindavo narkotinėmis medžiagomis, aukomis. Policija įspėja, kad reikėtų būti atsargesniems: kalėdinis vynas nėra nuodingas, bet reikėtų pasisaugoti nepažįstamų dalinamų gėrimų.

REKLAMA
REKLAMA

Gruodžio mėnesį Berlyne labai populiaru miesto centre paragauti kalėdinio vyno vienoje iš keliolikos Kalėdų mugių, bet žinios apie narkotines medžiagas alkoholyje sukėlė tikrą skandalą. Paaiškėjo, kad į gėrimus galėjo patekti skystas „ecstasy“. Aštuoni žmonės pateko į ligoninę.

REKLAMA

Viena iš aukų, Tanja D., 23 metų mergina iš Berlyno, teigia, kad jis pasijuto apsvaigusi po to, kai išgėrė vidutinio amžiaus vyro pasiūlyto gėrimo. Pasak Tanjos, vyras priėjo prie jos ir jos draugo bei pasiūlė kartu išgerti ir pakelti simbolinį tostą. Mergina pasakoja, kad vyras pasirodė esąs draugiškas ir smagus, pasakojo istorijas, kaip prieš savaitę tapo tėčiu. Jis išsitraukė iš kišenių tris butelius su alkoholiu ir pasiūlė išgerti.

REKLAMA
REKLAMA

Degtinė pasirodė esanti visiškai šlykšti. Po kelių minučių merginos draugą pradėjo smarkiai pykinti, jie vos galėjo paeiti. Kol buvo iškviesta policija, vyras jau spėjo pasprukti.

Kaip pasakoja „Spiegel“, praeitą savaitę nukentėjo ir daugiau žmonių. Viena iš aukų yra 15-metė mergina, kuriai gėrimą įbruko Kalėdų seniu persirengęs asmuo. Panašiomis aplinkybėmis nukentėjo ir kiti. Apie incidentus pranešta jau mažiausiai keturiose Berlyno mugėse. Kiekvienu atveju gėrimai aukoms buvo siūlomi nemokamai.

Kol kas niekad nėra suimtas. Policija įtaria, kad žmogus, siūlantis gėrimus, gali būti susijęs su seksualiniais nusikaltimais. Mugių organizatoriai dabar planuoja stiprinti jų apsaugą ir padidinti budrumą. Berlyno kalėdinės mugės yra viena iš populiariausių turistų atrakcijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų