REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Apie religinių bendruomenių vaidmenį šalies gyvenime, valstybės ir Bažnyčios bendradarbiavimą skatinant bendruomeniškumą, mažinant socialinę atskirtį, teikiant sveikatinimo ir socialines paslaugas, kovojant su smurtu ir patyčiomis, stiprinant visuomenės dvasinę būseną Prezidentė Dalia Grybauskaitė kalbėjosi su Vyskupų konferencijos nariais.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikime Prezidentūroje pirmadienį dalyvavo kardinolas Audrys Juozas Bačkis, arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, vyskupai Eugenijus Bartulis, Jonas Boruta, Gintaras Grušas, Jonas Kauneckas, Juozas Matulaitis, Rimantas Norvila, Jonas Ivanauskas ir Arūnas Poniškaitis.

REKLAMA

„Adventas ir šv. Kalėdos – vilčių ir laukimo metas, kai sustiprėja žmonių noras ištiesti pagalbos ranką artimui bei tikėjimas ateitimi. Lietuvos tikinčiųjų bendruomenės vaidmuo skleidžiant solidarumo idėjas ir užtikrinant paramą tiems, kuriems sunkiausia, yra labai svarbus. Savanorystė ir labdaros veikla rodo, kad šalies žmonių gerovė ir orumas yra ne tik valstybės, bet ir kiekvieno iš mūsų įpareigojimas“, – teigė Prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies vadovės teigimu, stiprinant bendruomenes ir skatinant padėti vieni kitiems labai svarbus ir katalikų Bažnyčios vaidmuo bei indėlis.

Prezidentė paragino dvasininkus ir toliau aktyviai veikti sveikatinimo bei socialinių paslaugų srityse, kad pažeidžiamiausi visuomenės sluoksniai – vieniši seneliai, našlaičiai, neįgalieji, iš įkalinimo įstaigų grįžtantys ir sunkumus išgyvenantys žmonės – sulauktų pagalbos ir mažėtų jų socialinė atskirtis.

2013 metais Lietuva minės žemaičių krikšto 600 metų jubiliejų. Lietuvos vyskupų konferencijos nariai šalies vadovei pristatė planuojamus šventinius renginius.

Prezidentė ir Vyskupų konferencijos nariai taip pat aptarė aktualius švietimo, kultūros paveldo ir socialinius klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų