• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balsas.lt žurnalisto Dailiaus Dargio naujoji knyga „Kruvinasis mafijos maršrutas“ per savaitę iš 9 pakilo net į 2-ąją vietą. Taip skelbia vieno didžiausių Lietuvoje knygų platintojų „Pegasas“ oficialūs statistiniai duomenys ir perkamiausiųjų leidinių sąrašas.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, kad knyga, kurioje pasakojama apie visus nuo 1990-ųjų pradžios liūdnai pagarsėjusius Lietuvos kriminalinio pasaulio autoritetus ir jų kruvinus žygdarbius nusileidžia tik buvusio šalies prezidento Valdo Adamkaus knygai „Paskutinė kadencija“.

REKLAMA

Skandalais pagarsėjusi V. Adamkaus knyga pastarosiomis dienomis vėl buvo iššluota iš šalies knygynų. Neoficialiai kalbama, kad šį leidinį masiškai supirkinėja pasamdyti Prezidentūros darbuotojai ir kai kurių šalies politinių partijų atstovai.

Pernai didelio pasisekimo ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų sulaukusio bestselerio „Tikroji Daktarų istorija“ autoriaus D. Dargio naujoji knyga skelbia anksčiau negirdėtus faktus apie Kauno Daktarų ir Vilniaus brigados grupuotes.

REKLAMA
REKLAMA

Knygoje skelbiama unikali medžiaga iš šiuo metu Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjamos Daktarų gaujos bylos. Čia smulkiai aprašytas praeityje garsaus verslininko Sigito Čiapo žmogžudystės planas, paskelbti jos vykdytojai ir galimi užsakovai.

Būtent po šio teismo proceso bus nuspręstas tolimesnis Kauno „įžymybės“ Henriko Daktaro likimas. Pasibaigus šiam procesui paaiškės, kokio atpildo H. Daktaras ir jo buvę pasekėjai sulauks už praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio viduryje padarytus nusikaltimus.

Knygų platintojai sako, kad žurnalistinių tyrimų autoriaus D. Dargio parašytų knygų populiarumas – unikalus atvejis net visko mačiusiems knygynų darbuotojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jie pastebi, kad Lietuvoje skaitytojai nesidomi knygomis, kuriose smulkiai aprašomos užsienyje egzistuojančių kriminalinių susivienijimų istorijos. Pavyzdžiui, tarp lietuvių visiškai nepopuliarios iš užsienio kalbos verstos knygos apie italų mafiją.

400 puslapių apimties ir beveik 70 nuotraukų iliustruota D. Dargio knyga „Kruvinasis mafijos maršrutas“ labiausiai graibstoma Kauno centre veikiančiuose knygynuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų