REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pirmasis pavaduotojas, Seimo opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis sako, kad „tvarkiečių“ frakcija Seime galėtų pritarti Seimo pirmininkės I. Degutienės siūlomiems prabangos mokesčiams, bet toks pritarimas būtų neatsiejamas nuo „tvarkiečių“ reikalavimo pritarti jų pateiktam įstatymų projektų paketui, kurių dėka Lietuvoje atsirastų progresiniai mokesčiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip, mes už naują mokestį, jeigu jis iš tiesų bus socialiai teisingas ir iš tiesų bus apmokestinami prabangos daiktai, o ne gyvenamas namas ar šeimos naudojamas automobilis. Tačiau vien šiuo mokesčiu šalies biudžeto problemos išspręstos nebus. Mes manome, kad Lietuvoje nedelsiant reikia įvesti progresinių mokesčių sistemą ir jau seniai Seime esame pateikę įstatymų paketą ne tik dėl šio mokesčio, bet ir  gaunamų didžiulių palūkanų, kitų šimtais tūkstančių ir milijonais skaičiuojamų gaunamų pajamų apmokestinimo“, – sakė V. Mazuronis.

REKLAMA

Politiko teigimu, valdantiesiems šiandien nereikėtų išradinėti dviračio ir per naktį ar dvi kurti įstatymų dėl progresinių mokesčių, bet pasinaudoti „tvarkiečių“ pateiktais įstatymų projektais.

„Kai savo pritarimą po mūsų pasiūlymų dėl progresinių mokesčių išsakė ir socialdemokratai, jeigu tam pritaria ir konservatoriai, radus politinį sutarimą, Seime nebelieka jokių kliūčių tokį įstatymą priimti“, – kalbėjo V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų