• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

,,Keliauju per pasaulį kalbėdama apie žmogaus teises. Visiškai nepriimtina, kad šiandien, 2011 gruodžio 6 dieną Aleksandras Lukašenka elgiasi taip, kaip elgiasi", -  sakydama trumpą kalbą Gaonų muziejaus tolerancijos centre Vilniuje teigė JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton.

REKLAMA
REKLAMA

,,,Mes norime pasalyti visiškai tiesiai: Baltarusijos valdžios elgesys nepriimtinas. jie turi pradėti gerbti žmonių teises ir siekius", - konstatavo H. Clinton.

REKLAMA

Pasak jos, labai svarbu, kad pilietinė visuomenė užpildytų spragas, kurios egzistuoja.

,,ESBO regione organizacijos padeda nubrėžti kovos už žmogaus teises ribas. Žinau, kad jūsų darbas labai sunkus. Laikai, kuriais dirbate yra sunkūs ir pilni iššūkių, kartais net pavojingi, - susirinkusiems nevyriausybinio sektoriaus atstovamam susitikime sakė H. Clinton. – Bet žinokite, kad JAV palaiko jūsų pastangas. Pilietinės visuomenės darbas yra svarbesnis nei bet kada."

REKLAMA
REKLAMA

H. Clinton akcentavo technologijos svarbą žmogaus teisių laikymuisi visame pasaulyje. Anot jos, tik dabar pavieniai aktyvistai gali susijungti į bendruomenes Tiek Šiaurės Afrikoje, tiek Rusijoje, Baltarusijoje.

,,Kibererdvė – XXI amžiaus žaidimų aikštelė. Viena priežasčių, kodėl JAV ir kitos 20 šalių pasirašė deklaraciją dėl teisių ir laisvių skaitmeninėje erdvėje. Žmogaus teisės turi būti saugojamos ir internete", - sakė H. Clinton.

JAV valstybės sekretorė taip pat priminė, kad net ESBO regione kol kas yra per daug žmonių, į kurių teses vis dar neatsižvelgiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

,,Žydų, romų bendruomenės, seksualinių mažumų atstovai sulaukia daug neapykantos ir net smurto„, - dėstė H. Clinton.Ji priminė ir organizacijos ,,Golos“ veiklą ir bandymus stebėti Dūmos rinkimus Rusijoje. ,,Tokias iniciatyvas turėtų sveikinti visos demokratinės valstybės. Bet per pastarąsias dienas, jų nariai buvo suimti, puslapis išjungtas programišių", - sakė H. Clinton.

Prieš trumpą kalbą susirinkusiems nevyriausybinio sektoriaus atstovams H. Clinton kalbėjosi su Baltarusijos žmogaus teisių aktyvistais. Renginyje ji susitiko ir su rusų istorike ir žmogaus teisių gynėja Liudmila Aleksejeva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų