REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parodų ir kongresų centre „Litexpo“ pirmadienį bus pristatytas žurnalistų saugumui skirtas gidas, kurio parengimas yra Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO) pirmininkaujančios Lietuvos ir ESBO atstovės žiniasklaidos laisvei Dunjos Mijatovič birželio 7-8 dienomis organizuotos konferencijos žurnalistų saugumo tema rezultatas.

REKLAMA
REKLAMA

Pristatyme dalyvaus užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, D. Mijatovič.

Gido autorius Williamas Horsley daugelį metų dirbo BBC užsienio korespondentu. Šiuo metu Europos taryboje ir kitose tarptautinėse organizacijose jis atstovauja Europos žurnalistų asociacijai.

REKLAMA

Leidinyje aptariami išpuoliai prieš žurnalistus, mastas, prevencijos būdai, priemonės, kurių imtasi siekiant užkirsti kelią žiniasklaidos atstovų persekiojimui, ir šios veiklos rezultatai. Gide pabrėžiama, kad išpuoliai prieš žurnalistus kelia vieną didžiausių pavojų demokratijai.

Leidinyje taip pat pažymima, kurios priemonės žurnalistų saugumui užtikrinti yra efektyviausios, pateikiama konkrečių šalių kovos su šiuo reiškiniu patirtis, nurodomi prevenciniai tarptautinės teisės aktai.

Į gidą įtrauktos A. Ažubalio ir D. Mijatovič birželį vykusios žurnalistų saugumui skirtos konferencijos metu pateiktos baigiamosios rekomendacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų