REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Yra Paryžiuje tokia vieta, kur Kruvinąją Merę mėgo gurkšnoti Ernestas Hemingvėjus. Harry's Bar – vienas labiausiai lankomų, interjeru išsiskiriantis baras Prancūzijos sostinėje, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

“Šios vietos negalima pavadinti madinga, todėl ji niekada “neišeina" iš mados", – teigia baro savininkė Izabela. Mėgstamas baras pavadintas jos vyro senelio – Hario Dunkano garbei, nors ne jis 1911 metais pirmasis atvėrė baro duris publikai.

REKLAMA

Harry’s Bar (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Harry’s Bar (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Šioje fenomenalioje vietelėje buvo išties pasistengta sukurti tikrąją Niujorko atmosferą – iš už Atlanto buvo atvežtos interjero detalės, raudonmedžio baldai, kurie teigiama nepakeisti nuo atidarymo dienos.

1923 metais baro savininku tapo minėtas veikėjas Haris. Baras taip išpopuliarėjo, jog reklaminis jo šūkis tapo: „pasakyk taksistui tik „rue Daunou" (Daunou gatvė)" ir jis žinos, kur tave nuvežti. Harry's Bar buvo itin populiari tuometinės bohemos susirinkimo vieta. Pastoviais baro lankytojais buvo rašytojai Ernestas Hemingvėjus bei Frencis Skotas Fidžeraldas.

Veliau bare ėmė lankytis tuntai amerikiečių aktorių. Sklando kalbos, jog būtent Harry's Bar buvo sugalvotas Kruvinosios Merės kokteilis.

Harry’s Bar (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Harry’s Bar (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų