REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žavusis Johnny Deppas naujame filme „Romo dienoraštis“ įkūnija nuodėmingų pagundų apsuptą žurnalistą, į egzotiškąjį Puerto Riką atvykusį sužlugdyti milijonieriaus, pagrobti jos gražuolės merginos, su jachta leistis į šviesų rytojų ir visa tai padaryti neišsiblaivant.

REKLAMA
REKLAMA

Saulėtajame Puero Rike Johnny nuotykiai prasidės jau nuo gruodžio 2 d., o artimiau susipažinti su Deppu galima jau dabar, visai neseniai lietuviškai išleistoje jo biografijoje, atskleidžiančioje daug kam galbūt niekur dar negirdėtų faktų apie garsaus aktoriaus gyvenimą ir karjerą.

REKLAMA

Pavyzdžiui, kad:

1. Nekaltybę prarado sulaukęs 13 metų.

„Rūkyti pradėjau vos dvylikos, nekaltybę praradau trylikos, o keturiolikos jau buvau išbandęs visų rūšių narkotikų... Nesakau, kad buvau blogiukas, paprasčiausiai aš smalsus“, – kartą prisipažino Johnny.

2. Kurį laiką su savo geriausiu draugu gyveno automobilyje.

„Jis buvo vienišas, o aš nenorėjau, kad jaustųsi apleistas“, – pasakoja geriausias Deppo draugas, su kuriuo Johnny ir dalijosi automobiliu, Salas Jenco. Broliški santykiai juos siejo ne tik asmeniniame gyvenime, bet ir darbe. Grupės „P“ narys bei klubo „Viper Room“ Los Andžele bendrasavininkis Jenco netgi nusifilmavo keliuose „21 Jump Street“ serialo, kuriame išgarsėjo Johnny, epizoduose ir pasirodė tokiuose filmuose kaip „Arizonos svajonė“ (1993 m.) ir „Donis Brasko“ (1997 m.).

REKLAMA
REKLAMA

3. Būdamas 12 metų įsigijo pirmąją gitarą.

Būdamas dvylikos įsigijo savo pirmąją gitarą ir netrukus jau pradėjo groti grupėje, pirmiausia su „Flame“, o vėliau su „The Kids“ – grupe, su kuria bandė išgarsėti Los Andžele. Tik grodamas gitara jis atrasdavo laisvę ir įkvėpimą, vėliau  labai padėjusius aktoriaus karjerai.

4. Šešiolikos metė mokyklą.

Johnny nekentė tuščio ir ramaus gimtojo Ovensboro miestelio (Kentukio valstijoje, JAV) gyvenimo ritmo bei mokyklos taisyklių. Tėvų skyrybos, kai jam buvo vos penkiolika – kankinančio ir sunkaus Johnny gyvenimo etapo pradžia, todėl būdamas vos šešiolikos jis nusprendė mesti mokyklą ir pabėgti iš namų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Nicolas Cage'as yra Johnny kino krikštatėvis.

Būtent Nicolas Cage'as, su kuriuo Johnny vėliau tapo gerais draugais, pasiūlė Deppui pasinerti į kiną ir supažindino su savo agentu. Tuo metu režisierius Vesas Kreivenas (Wes Craven) surengė aktorių atranką mažo biudžeto filmui „Košmaras Guobų gatvėje“ (A Nightmare on Elm Street, 1984), kuris Džoniui tapo pirmuoju kino bandymu. Tiesą sakant, po susitikimo su režisieriumi paaiškėjo, kad jam netinka nei Depo išvaizda, nei sudėjimas. Kreivenas ieškojo paplūdimio berniuko tipo, šviesiaplaukio ir raumeningo dvidešimtmečio, kurį būtų galima palaikyti paaugliu. Tačiau režisierius prisimena, kad Johnny papirko jį savo „tylia charizma, kurios neturėjo joks kitas aktorius“.

REKLAMA

7. Niekada nenorėjo tapti aktoriumi, svajojo apie muzikanto karjerą.

„Tikrai neturėjau minčių tapti aktoriumi, – ne kartą tikino Deppas, – buvau muzikantas, bet tai, ką dariau, davė neblogus pinigus. Kito būdo tiek uždirbti tikrai nebuvo. Aš turiu omeny, legaliai...“

8. „Disney“ studija 13 metų atmetinėjo idėją sukurti filmą „Karibų jūros piratai“.

Mintis sukurti pirmąją filmo „Karibų jūros piratai“ dalį „Disney“ studijos buvo atmetinėjama net trylika metų. Galiausiai, sutikę kurti šią juostą jie neprašovė pro šalį. Filmas tapo nepaprastai populiarus. Tačiau jei Johnny nebūtų sutikęs vaidinti plevėsos pirato, šis filmas gal taip niekad ir nebūtų išvydęs dienos šviesos, nes pagrindiniame vaidmenyje „Disney“ norėjo matyti tik Johnny! Su aktoriumi susisiekę studijos vadovai net kelis sykius jį įkalbinėjo imtis šio vaidmens, primindami jam, kad jis juk visuomet itin mėgo vaidinti dar niekada nevaidintus personažus.

REKLAMA

9. Buvo davęs blaivybės įžadus, bet sulaužė juos po poros valandų.

Johnny Deppas ir kino režisierius Bruce'as Robinsonas, kartu dirbę filme „Romo dienoraštis“, prieš atvykdami į karštą Karibų jūros salą, kur buvo filmuojamas filmas, buvo sutarę, kad visą filmavimo laiką vengs alkoholio, kad šis netrukdytų kūrybiniam procesui, tačiau jau po poros valandų troškulį numalšino alumi vietiniame bare. „Su Bruce'u buvome sutarę, kad pirmuosius du filmavimo mėnesius nevartosime nė lašo alkoholio. Norėjome išbandyti save ir pažiūrėti, kiek laiko ištversime be alaus. Be to, nusprendėme, kad šie blaivybės įžadai bus naudingi darbui, – pasakoja J. Deppas. – Bet Puerto Rike buvo siaubingai karšta. Maždaug ketvirtą valandą ryto pamatėme alaus barą ir aš pasakiau: „Bruce'ai, aš turiu tai padaryti.“ Įbėgome į vidų ir pasiėmėme tris butelius alaus. Tai buvo mūsų blaivybės pabaiga.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

10.  Kino žiūrovų buvo išrinktas trokštamiausiu kandidatu vaidinti popkaralių Michaelą Jacksoną.

Didžiausia Airijos lažybų bendrovė „Paddy Power“ atliko apklausą, kurį aktorių žiūrovai labiausiai norėtų pamatyti planuojamame filme apie legendinį dainininką Michealą Jacksoną. Dauguma apklausos dalyvių savo simpatijas atidavė būtent Johnny Deppui, už tai, kad jis yra vienas charizmatiškiausių šio amžiaus aktorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų