REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienos stambiausių JAV aviacijos kompanijų „American Airlines“ savininkė „AMR Corporation“ teismui įteikė pareiškimą dėl reorganizacijos pagal JAV bankroto kodekso 11 skyrių, teigiama „American Airlines“ pranešime spaudai. Jame pabrėžiama, kad kompanijos skrydžiai bus vykdomi kaip ir anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal 11 skyrių numatomas laikinas bankrotas, tai yra, kreditorių sąlygų nevykdymas, išsaugant įprastą įmonės funkcionavimą. Apsauga nuo kreditorių suteikiama reorganizacijos laikotarpiu. Be to, kai kuriais atvejais kompanija netgi gali imti naujas paskolas, kol galios 11 skyrius.

REKLAMA

Kaip tvirtina „American Airlines“, pareiškimas dėl apsaugos nuo kreditorių įteiktas siekiant pagerinti savo konkurencingumą.

Pasak „The New York Times“, „American Airlines“ – vienintelė aviacijos kompanija iš stambių oro transporto įmonių JAV, iki šiol dar nepateikusi paraiškos dėl bankroto. CNN skelbia, kad „American Arilines“ pastaruoju metu demonstravo daug blogesnius finansinius rezultatus negu konkurentų. Nuo 2007 m. tik vieną ketvirtį kompanija dirbo pelningai, o iš viso per pusketvirtų metų kompanija prarado 4,8 mlrd. JAV dolerių. Todėl rinkoje pasirodė pranešimų apie galimą „American Airlines“ bankrotą.

REKLAMA
REKLAMA

Reikia pastebėti, kad finansiniai rezultatai nesutrukdė „American Airlines“ 2011 m. vasarą užsakyti 460 naujų lėktuvų – tai didžiausias užsakymas per aviacijos istoriją.

„American Airlines“ užima ketvirtą vietą Jungtinėse Valstijos pagal keleivinių skaičių ir yra viena iš 200 stambiausių šalies kompanijų pagal „Forbes“ skaičiavimus. Per 2010 m. ji skraidino per 100 mln. žmonių. Rugsėjo 30 d. duomenimis, „AMR Corporation“ turtas buvo įvertintas 24,7 mlrd. dolerių, o skola – 29,6 mlrd. dolerių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų