REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ klubui atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas tvirtina, kad pastarųjų dienų įvykiai gali paspartinti tolesnę „Žalgirio“ ir banko „Snoras“ bylos eigą, tačiau jos finalo perspektyva – miglota.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai, ką liudijo „Snoro“ banko prezidentas Raimondas Baranauskas ir jo pakviesti liudytojai, akivaizdžiai buvo neteisinga, nurodomos aplinkybės ir sprendimai buvo priimti pažeidžiant nustatytą tvarką, – balsas.lt komentavo G. Černiauskas. – Jie atsikirto, kad Lietuvos bankas juos tikrino ir jokių pažeidimų nenustatė. Šią dieną matome, kad tai buvo netiesa.“

REKLAMA

Priminsime, kad šių metų gegužę Kauno apygardos teismas atmetė Kauno „Žalgirio“ atstovų ieškinį bankui „Snoras“, kuriame buvo prašoma pagal kredito sutartį gautą 3 mln. litų paskolą pripažinti parama.

„Mes nesusitaikėme su tokia padėtimi ir teismui įteikėme apeliacinį skundą. Kol kas nebuvo paskirta bylos nagrinėjimo data – laukiame iš apeliacinio teismo žinios“, – pasakojo advokatas. Anot jo, kol kas neaišku, kaip viskas pasisuks po pastarųjų dienų įvykių.

REKLAMA
REKLAMA

„Po to, kai bus paduotas ieškinys dėl bankroto bylos iškėlimo šiam bankui, gali būti, kad su klubo savininkais svarstysime, ką toliau daryti. Akivaizdu, kad byla perspektyvos neturės. Jei laimėjimo atveju būtų priteista kažkokia pinigų suma, kurios „Snoras“ nebuvo sumokėjęs, išieškoti ją pagal dabar viešai paskelbtą informaciją galimybės būtų labai ribotos“, – tikino G. Černiauskas.

Jis kalbėjo, kad ten, kur pasirodo „Snoras“ ar „Snoro“ vadovai (R. Baranauskas ir Vladimiras Antonovas, – red.past.) – atsiranda skylės: „Mūsų noras – užlopyti tas skyles, kurias paliko buvęs akcininkas ir rėmėjas. Reikia susitvarkyti ir išsiaiškinti iki galo šį klausimą. Tikimės, kad esant dabartinei situacijai šis procesas pagreitės“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno „Žalgiriui“ atstovaujantis advokas neatmetė galimybės, kad ieškinys bus nukreiptas ir į pačius buvusius akcininkus R. Baranauską ir V. Antonovą, kurie priėmė klaidingus sprendimus.

Banko „Snoras“ situacija:

Vyriausybei lapkričio 16 dieną nusprendus nacionalizuoti apie dešimtadalį rinkos užimantį banką „Snoras“, Lietuvos banko (LB) valdyba lapkričio 24 dieną pripažino banką „Snoras“ nemokiu, o lapkričio 25 dieną neeiliniame Vyriausybės posėdyje buvo pritarta LB sprendimui kreiptis į Vilniaus apygardos teismą dėl bankroto bylos iškėlimo.

REKLAMA

Toks LB sprendimas priimtas išanalizavus ir įvertinus banko „Snoras“ laikinojo administratoriaus pateiktą išvadą ir pasiūlymus dėl banko veiklos perspektyvų. Pasak LB valdybos pirmininko V. Vasiliausko, iš laikinojo banko administratoriaus gautos analizės matyti, kad trūksta kur kas didesnės turto dalies nei buvo matyta.

Teismui iškėlus bankroto bylą, bankui visam laikui atimama LB išduota veiklos licencija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų