REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos ekonomikos ministras ir vicekancleris Filipas Resleris (Philipp Resler) Europos Komisijos planą kurti bendrąsias euro zonos obligacijas pavadino „neatsakingu“ ir patvirtino, kad Vokietija ir toliau pasisakys prieš jį.

REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, Europos Komisijos vadovas Žozė Manuelis Barozas (Jose Manuel Barroso) buvo neteisus, vėl pradėdamas diskusiją dėl Europos obligacijų kūrimo tikslingumo. Taip F. Resleris pritarė Vokietijos kanclerei Angelai Merkel (Angela Merkel), kuri Ž. M. Barozo žingsnį pavadino „visiškai netinkamu“.

REKLAMA

F. Reslerio nuomone, bendrų euro zonos obligacijų kūrimas turės neigiamų padarinių Vokietijai ir visai ES, nes šalims skolininkėms nebeiškils būtinybė nedelsiant mažinti biudžeto deficitą.

„Vokietija įvedus euro obligacijas nelaimės. Bet nelaimės ir visa Europos Sąjunga, nes atskirų šalių skolos taps bendromis skolomis. Šalys skolininkės nebesieks kiek įmanoma greičiau sustiprinti biudžetą, kitaip tariant, toks žingsnis sugriaus viso bloko stabilumą“, - pareiškė F. Resleris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų