REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kad ir kiek pasakojama apie  telefoninius sukčius, vis dar atsiranda žmonių, pakliūnančių į jų pinkles. Statistika rodo, kad apgavikams vidutiniškai vienas iš 60 skambučių būna sėkmingas.

REKLAMA
REKLAMA

Šį šeštadienį laidos „Auksarankiai“ autoriai atskleis telefoninių sukčiavimų schemas: nuo ko viskas prasideda, kas tokius nusikaltimus vykdo ir kokius metodus taiko. Nusprendę patikrinti visuomenės nuomonę, kad dažniausiai tokiomis machinacijomis užsiima kaliniai, laidos kūrėjai įsitikino galintys patvirtinti šį faktą.

REKLAMA

Tam, kad kaliniai galėtų pelnytis iš patiklių gyventojų, yra sukurta visa schema. Mobiliuosius telefonus į kalinimo įstaigas jų bendražygiai dažniausiai įmeta „ragatkėmis“, permeta per tvorą arba net atsiveža specialius prietaisus - vadinamas oro patrankas. Pareigūnai pastebi, kad kai jie sučiumpa tokius telefonų perdavėjus, dažnai tai būna vos prieš porą dienų patys iš įkalinimo įstaigų išėję žmonės, taip „atidirbantys“ už kalėjime gautas skolas.

REKLAMA
REKLAMA

Gavus telefonus  nusikaltėliams reikia pasipildyti sąskaitas, kur prasideda pirmosios apgaulės: trumposios žinutės, sveikinančios laimėjus prizą, kur tereikia įvykdyti paprastą sąlygą – nusipirkti telefono sąskaitos papildymo kvitą ir pasakyti jo numerį. Norintys gauti daugiau pinigų meluoja apie nelaimėn patekusius artimuosius, už kurių ištraukimą iš bėdos reikalauja išpirkos.

Pastaruoju metu išpopuliarėjo ir trečias telefoninių sukčių metodas. Jie skaito darbo skelbimus ir skambina darbo ieškantiems žmonėms, apsimesdami darbdaviais. Darbo pasiūlymo laukiantys žmonės nudžiunga išgirdę, kad darbo tikrai yra, tereikia pasakyti savo asmens duomenis, kad būtų galima paruošti visus dokumentus. O įmonės buhalterė iškart patikrins, ar pavyksta pervesti pinigus, jei tik pasakysite prisijungimo prie savo sąskaitos skaičius.  Patikėjusių tokiomis pasakomis vis dar pasitaiko, o tuomet sukčiai arba tiesiog nuima visus sąskaitoje esančius pinigus, arba svetimu vardu paima greitųjų kreditų.

Laidoje taip pat sužinosite, kur galite kreiptis, norėdami apskųsti jūsų numerį nežinia iš kur gavusiems ir jums savo paslaugas  įkyriai siūlantiems įvairių įmonių atstovams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų