REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

(Papildyta 16:52 val.) Buvusius „ Snoro“ savininkus ir vadovus Didžiosios Britanijos teismas paleido už užstatą.  Teisėja Carolin Tubbs patenkino Vladimiro Antonovo ir Raimondo Baranausko prašymą paleisti juos už užstatą.

(Papildyta 16:52 val.) Buvusius „ Snoro“ savininkus ir vadovus Didžiosios Britanijos teismas paleido už užstatą.  Teisėja Carolin Tubbs patenkino Vladimiro Antonovo ir Raimondo Baranausko prašymą paleisti juos už užstatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patys įtariamieji savanoriškai atvykti į Lietuvą ir bendradarbiauti su teisėsauga nesutiko. Jų pasai teismo sprendimu kol kas  nebuvo paimti.

REKLAMA

Buvęs didžiausias akcininkas Vladimiras Antonovas paleistas už 75 tūkst. svarų užstatą, o buvęs valdybos pirmininkas ir banko prezidentas Raimondas  Baranauskas – už 250 tūkst. svarų užstatą.

Pasak lrytas.lt, V. Antonovo advokatai paprašė įtariamąjį paleisti už 75 tūkst. svarų užstatą. Už R. Baranausko laisvę teismui buvo siūloma 500 tūkst. svarų ir sąlyga, kad jis kasdien registruosis policijos nuovadoje. Teisėja sutiko paleisti lietuvį už 250 tūkst. svarų, kuriuos sumokės V. Antonovo žmona. Jis kasdien turės registruotis Bromley policijos stotyje Kento grafystėje.

REKLAMA
REKLAMA

Nors buvo planuota, kad teismas nagrinės tik V. Antonovo atvejį, į Vestminsterio teismo salę kartu su juo buvo įvestas ir R. Baranauskas. Teisėja kardomosios priemonės paskyrimo klausimą nagrinėjo bendrai.

Kitas teismo posėdis vyks gruodžio 16 dienos rytą.

(Papildyta 14:16 val.) Generalinė prokuratūra teigia, kad Raimondas Baranauskas ir Vladimiras Antonovas naktį praleido areštinėj.

Vykdant Europos arešto orderį Londone sulaikyti  banko „Snoras“ vadovai šiuo metu yra teisme. Tikėtina, kad jie per dešimt dienų gali būti atvežti į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Tomas Krušna sakė, jog žinia apie Raimondo Baranausko ir Vladimiro Antonovo sulaikymą gauta ketvirtadienio vakarą, apie 20 val.: „Kokiomis aplinkybėmis jie yra sulaikyti, nežinoma, tačiau naktį jie praleido areštinėje ir dabar laukia teismo sprendimo. Neatmetama galimybė, jog abu sulaikytieji gali būti paleisti už užstatą, jeigu to prašys jų advokatai.“

Teisme abiems bus pateikti Europos arešto orderyje nurodyti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba bei turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, apgaulingos buhalterinės apskaitos vykdymo.

REKLAMA

Šiuo metu pas savo ginamąjį jau yra išvykęs R. Baranausko advokatas Rolandas Tilindis. Su žiniasklaida jis nepanoro bendrauti.

T. Krušna akcentavo, jog teismui priėmus sprendimą, abu įtariamieji gali būti atgabenti į Lietuvą per dešimt dienų: „Tačiau yra ir kitas terminas – 60 arba 90 dienų. Jis užsitęstų, jeigu R.Baranauskas ir V.Antonovas apskųs sprendimą apeliacine tvarka“.

Paklaustas, ar nebus rūpesčių su V. Antonovu, kuris gali būti paleistas taip pat, kaip ir Sausio 13-osios bylos įtariamasis Michailas Golovatovas, T. Krušna atsakė, jog arešto orderis galioja visoje Europoje ir tai priklauso tik nuo teismo sprendimo: „Mes negalime daryti įtakos šiai galimybei“.

REKLAMA

Jeigu V. Antonovas ir R. Barnauskas ketintų prašyti politinio prieglobsčio, tam, anot prokuroro, turi būti rimtas pagrindas: „Žinoma, jeigu būtų pradėtas svarstyti toks klausimas, išdavimo procedūra užsitęstų.“

Kodėl abu įtariamieji slapstėsi tame pačiame mieste, T.Krušna negalėjo atsakyti: „Šito reikia jų paklausti.“

Balsas.lt šaltinių teigimu, būtent Didžiojoje Britanijoje yra taikomi apribojimai dėl ekonominių nusikaltimų, kuriems netaikomas laisvės atėmimas, o tik bauda bei turto konfiskavimas.

Generalinis policijos komisaras Saulius Skvernelis portalui Balsas.lt sakė, jog pareigūnai išvyks atsivežti įtariamųjų, kai tik bus priimtas teismo sprendimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat negalėjo pasakyti, kaip ir kur jie buvo sulaikyti. Balsas.lt duomenimis, R. Baranauskas sulaikytas viešbutyje, o V. Antonovas viloje, kur gyvena jau kelerius metus.

(Papildyta 13:44 val.) Buvę du pagrindiniai banko „Snoras“ akcininkai (Papildyta 14:16 val.) Generalinė prokuratūra teigia, kad Raimondas Baranauskas ir Vladimiras Antonovas naktį praleido areštinėje. Rusijos pilietis Vladimiras Antonovas ir lietuvis Raimondas Baranauskas atvežti į Vestminsterio magistrato teismą Didžiojoje Britanijoje. Šią informaciją patvirtino teismo atstovai.

REKLAMA

Kol kas suimtieji laukia teismo pradžios. Kada bus pradėtas jų bylos nagrinėjimas, dar nėra žinoma. Vestminsterio magistrato teismas turėtų spręsti, ar išsiųsti įtariamuosius į Lietuvą pagal jiems išduotą Europos arešto orderį.

Tikimasi, kad sprendimas dėl V. Antonovo ir R. Baranausko ekstradicijos bus priimtas dar tą pačią dieną, tačiau teismo procesas gali ir užtrukti. Be to, magistrato teismo sprendimas dar gali būti skundžiamas Karališkajam Teisingumo teismui.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REKLAMA

Užsienio žiniasklaidos teigimu, ketvirtadienį Didžiojoje Britanijoje sulaikytas buvęs didžiausias banko „Snoras“ akcininkas Vladimiras Antonovas penktadienį bus apklausiamas teisme Londone. Kada prieš teismą stos banko „Snoras“  buvęs valdybos pirmininkas ir prezidentas Raimondas Baranauskas, kol kas nežinoma, praneša BBC.

Britų teisėsaugininkai R. Baranauską sulaikė pagal Generalinės prokuratūros išduotą Europos arešto orderį.

„Ketvirtadienio popietę Londone pareigūnai, turėdami Europos arešto orderį, sulaikė 36-erių V. Antonovą“, – teigė Londono policija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Remiantis britų žiniasklaida, abu sulaikytieji neigia savo kaltę.

Abu buvę banko „Snoras“ vadovai pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, R. Baranauskas – ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, primena ELTA.

Ketvirtadienio vakarą Lietuvos banko (LB) valdyba pripažino banką „Snoras“ nemokiu ir kreipsis į Vilniaus apygardos teismą dėl bankroto bylos iškėlimo. Teismui iškėlus bankroto bylą, bankui visam laikui atšaukiama ir Lietuvos banko išduota veiklos licencija.

REKLAMA

Sprendimą Lietuvos banko valdyba priėmė išanalizavusi ir įvertinusi banko „Snoras“ laikinojo administratoriaus pateiktą išvadą ir pasiūlymus dėl banko veiklos perspektyvų.

Pasak LB valdybos pirmininko Vito Vasiliausko, iš laikinojo banko administratoriaus gautos analizės matyti, kad trūksta kur kas didesnės „Snoro“ turto dalies nei buvo matyta.

Nustatyta, kad banke „Snoras“ trūksta 3,4 mlrd. litų turto. Dingę 600 mln. litų indėlių, 1,2 mlrd. vertybinių popierių, suteikta 600 mln. litų blogų paskolų, 550 mln. litų pervesta į Kaimanų salų fondus.

REKLAMA

LB vadovas pažymėjo, kad tai lokalinė vieno banko problema, neatspindinti visos Lietuvos bankų sistemos būklės. Pasak V. Vasiliausko, nerasta būdų, kaip spręsti šią problemą, todėl priimtas būtent toks sprendimas. „Tikėjomės, kad banko situacija nėra tokia bloga. Tikėjomės, kad bankas galės tęsti savo veiklą įvykdžius pertvarkymą, tai yra pertvarkius banką į naują į geros kokybės aktyvus. Bet dabar, kai mes susiduriame su 3,4 mlrd. skyle, akivaizdu, kad nėra reikalo švaistyt mokesčių mokėtojų pinigų dalykui, produktui, lėktuvui, kuris neskris“, – vėlų ketvirtadienio vakarą žurnalistams sakė V. Vasiliauskas. LB pažymi, kad bet kokio naujai sukurto subjekto vėlesnės nesėkmės rizika yra pernelyg didelė – nėra pakankamų prielaidų greitu laiku atkurti pelningą veiklą, galimi dideli nuostoliai dėl teisinių ginčų.

REKLAMA
REKLAMA

Apibūdindamas banko vykdytą veiklą LB vadovas pabrėžė, kad tai buvo ne bankas, o kitokio pobūdžio įstaiga, kurios veikla nedera su bankų veiklos standartais. Jis pažymėjo, kad gali būti susidurta su galimai nusikalstama veikla.

Šiuo metu yra atšaukti ankstesni LB valdybos nutarimai, kuriais buvo leista vykdyti kai kurias operacijas.

Įsigaliojus LB nutarimui, pradeda veikti indėlių draudimo mechanizmas. Indėliai kompensuojami Indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatyme numatytomis sąlygomis – draudžiama suma iki 345 280 litų fiziniams ir juridiniams asmenims. Įstatyme taip pat numatyta, kad indėliai turi būti kompensuoti per 20 darbo dienų. Indėlių draudimo įmonė šį terminą gali pratęsti 10 darbo dienų.

Taip pat skaitykite:

„Snoras“ likviduojamas, keliama bankroto byla

D. Britanijoje sulaikyti R. Baranauskas ir V. Antonovas

Lietuvos bankas: draudimas neapsaugos visų „Snoro“ indėlių

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų