REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jemeno prezidentas Ali Abdullah Salehas trečiadienį atskrido į Saudo Arabiją pasirašyti Persijos įlankos šalių sudarytą valdžios perdavimo susitarimą, skelbia Jemeno valstybinė žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau detalių apie pasirašymo eigą nepateikta. Opozicijos atstovai taip pat buvo pakviesti dalyvauti ceremonijoje. A. A. Salehas jau tris kartus buvo pasiruošęs pasirašyti valdžios perdavimo sutartį, tačiau visada paskutinę minutę apsigalvodavo.

REKLAMA

Jungtinių Tautų (JT) pasiuntiniui Jamalas Benomaras, padedant JAV ir Europos diplomatams, pavyko pasiekti kompromisą dėl valdžios perdavimo sutarties, kurią sudarė Persijos įlankos arabų šalių bendradarbiavimo taryba.

„Prezidentas (...) šįryt su vizitu atvyko į Saudo Arabijos sostinę Rijadą. Saudo Arabijos valdžia pakvietė jį pasirašyti Persijos įlankos šalių sudarytą sutartį“, – skelbė valstybinė naujienų agentūra „Saba“.

REKLAMA
REKLAMA

Politinė aklavietė dėl protestų, kuriais reikalaujama nuversti A. A. Salehą po 33 metų buvimo valdžioje, vėl sukėlė konfliktus tarp Jemeno islamo kovotojų ir separatistų.

Remiantis agentūros „Saba“ pranešimais, JT generalinis sekretorius Ban Ki–Moonas antradienį paskambino A. A. Salehui padėkoti „už jo pastangas išvesti Jemeną iš krizės taikiu keliu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų