• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje Marijos ir Jurgio Šlapelių namuose-muziejuje lapkričio 24 d. vyks aklųjų ir silpnaregių vaikų meninių darbų parodos atidarymas ir bus pristatytas pirmą kartą Lietuvoje išleistas 2012 m. kalendorius atspausdintas Brailio raštu ir iliustruotas aklųjų ir silpnaregių vaikų kūrybiniais darbais.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų centro auklėtiniai nuolat piešia ir užsiima kita kūrybine veikla. Jų meniniai darbai dar niekada nebuvo viešai prieinami kiekvienam žmogui. Tai didžiulis iššūkis ir džiaugsmas mums ir vaikams – parodyti visuomenei, kaip aklieji ir silpnaregiai regi pasaulį širdimi“, - sakė Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro direktorė Angelė Daujotienė.

REKLAMA

2012 m. kalendoriuje Brailio raštu yra 13 meninių darbų. Kiekvieną metų mėnesį puošia kūriniai, pagal tematiką pritaikyti pagal metų laiką. Kalendorius unikalus tuo, kad juo gali naudotis tiek matantys, tiek nematantys žmonės: aklųjų ir silpnaregių raštu pateikti kalendorių mėnesių pavadinimai, dienos, piešinukų kontūrai, o viršelyje pateikta Brailio rašto abėcėlė leis regintiesiems susipažinti su šiuo raštu ir išmokti perskaityti savo vardą.

REKLAMA
REKLAMA

Vyksiančiame kalendoriaus pristatyme dalyvaus Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro atstovai ir projekto „Aš regiu širdimi“ organizatoriai. Renginio metu vyks nematančių ir silpnai matančių vaikų iš Vilniaus ir Klaipėdos darbų parodos atidarymas ir vaikai rodys kitus savo meninius gebėjimus. Tie, kas renginio metu nespės apžiūrėti parodos, ją galės aplankyti pirmomis 2012 m. sausio mėnesio savaitėmis.

Gražiausi darbai šiam kalendoriui buvo atrinkti konkurso metu. Jame dalyvavo Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro auklėtiniai, kurie pateikė daugiau nei 70 kūrybinių darbų, tarp kurių daugiausiai buvo piešinių, karpinių ir lipdinių. Kalendoriaus viršelį puošia nekasdienio meno dirbinys – Austėjos Neniškytės balerina iš vilnos, kuri tapo šio projekto simboliu.

„Visi nusipirkę kalendorių ne tik parems aklųjų ir silpnaregių kūrybinę veiklą, bet ir susipažins su Brailio raštu. Leidinyje inovatyviomis poligrafijos technologinėmis priemonėmis atspausdinta Brailio rašto abėcėlė kiekvienam suteikia galimybę išmokti aklųjų ir siplnaregių rašto pradmenų“, teigė viena iš projekto „Aš regiu širdimi“ iniciatorių ir patnerio „S. Jokužio leidyklos-spaustuvės“ marketingo vadovė Eglė Jokužytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų