REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NBA žvaigždė LeBronas Jamesas po vienerių metų „Miami Heat“ ekipoje gailisi savo garsiojo sprendimo ir galvoja apie Klivlandą, rašo sport1.de.

REKLAMA
REKLAMA

„Decision“ (angl. Sprendimas) – jau istorija, tačiau jos pamiršti vienas geriausių šių laikų NBA krepšininkų L. Jamesas negali. Beveik prieš pusantrų metų – 2010 metų liepos 8 dieną – jis viešai paskelbė, kad palieka „Cleveland Cavaliers“ ir keliasi į Majamį.

REKLAMA

Po pralaimėjimo praėjusio sezono NBA finale Dirko Nowitzkio vedamai „Dallas Mavericks“ ekipai L. Jamesas pirmą kartą atvirai prabilo apie tai, kad vis dar ieško savo karjeros posūkio į Floridos pajūrį pateisinimų.

„Dažnai esu dėl to kritikuojamas, tačiau Magicas Johnsonas „Lakers“ ekipoje turėjo Kareemą Abdul-Jabbarą, Michaelas Jordanas – Scottie Pippeną, o vėliau ir Denisą Rodmaną“, – anglų leidiniui „Guardian“ teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

„Cavaliers“ sirgalių užrašas L. Jamesui (nuotr. SCANPIX)„Cavaliers“ sirgalių užrašas L. Jamesui (nuotr. SCANPIX)

Atrodo, Karalius Jamesas mėgina save įtikinti, kad pasirinko teisingą kelią. „Bulls“ ekipoje viskas buvo klijuojama aplink M. Jordaną. Taip pat viskas vyko Bostone su Larry Birdu. Žinau žaidimo istoriją. Vienai superžvaigždei niekuomet nepavyko laimėti titulų“, – aiškino dukart naudingiausių NBA žaidėju rinktas L. Jamesas.

Kitas NBA sezonas, kad ir kada jis prasidėtų po lokauto, krepšininkui bus jau devintas, tačiau titulais jis pasigirti negali. Septyniskart į NBA „Visų žvaigždžių“ komandą rinktas puolėjas dėl to nesijaudina: „Dar turiu laiko. Nedaug žmonių žino, kad Jerry Westas tik devintą savo sezoną NBA laimėjo aukso žiedus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prisimindamas praėjusio sezono finalą L. Jamesas neslėpė nuoskaudos. „Šis pralaimėjimas lydi mane daugelį mėnesių. Tai man sudaužė širdį. Tikiuosi, kad tai mane padarys geresniu žaidėju ir žmogumi“, – teigė jis. „Mavericks“ įveikė „Heat“ krepšininkus serijoje iki keturių pergalių 4:2.

Apie besitęsiantį NBA lokautą L. Jamesas nelabai turėjo ką pasakyti: „Galvoju, kad abi pusės nori priimti teisingą sprendimą. Sirgaliai nusipelnė turėti sezoną. Vis dar neprarandu vilites.“

Ar Karalius Jamesas negalvoja pamankštinti kojas kokioje užsienio komandoje? Krepšininkas leido suprasti, kad apie tai negali būti nė kalbos. Pasak jo, mintys labiau sukasi dabar apie Klivlandą. „Nieko nėra neįmanoma. Vis dar myliu šį miestą ir širdyje nešioju gražius prisiminimus“, – teigė jis.

Ar susitaikymas įmanomas? „Cavaliers“ savininkas ir sirgaliai vargu ar kada nors atleis L. Jamesui. Be to, su super draugais Dwayne'u Wade'u ir Chrisu Boshu NBA titulą pasiekti jam būtų daug paprasčiau.

Didžioji „Miami Heat“ trijulė (nuotr. SCANPIX)Didžioji „Miami Heat“ trijulė (nuotr. SCANPIX)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų