REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penkios įspūdingiausios pasaulio salos

Maži žemės lopinėliai vandenynų platybėse, kokios įspūdingiausios pasaulio salos?

1. Maršalo Salų Respublika, 181 kvadratinis kilometras

įspūdingiausios pasaulio salos (nuotr. SCANPIX)įspūdingiausios pasaulio salos (nuotr. SCANPIX)

Šioje Ramiojo vandenyno – Mikronezijos salų – grandinėje ypač šiltai sutinkamos motinos ir feministės. Nedidelėje respublikoje gyvena vos 52 tūkstančiai žmonių. Jie vis dar išlaikę autentiškas maršaliečių matriarchato kultūros tradicijas ir paveldą. Nuo pat mažens vaikai mokomi mandagumo ir pagarbos moterims bei vyresniesiems. Regionas šlovinamas kaip aukščiausios klasės rojus nardytojams. Skaidrus, krištolinis vanduo slepia per Antrąjį pasaulinį karą sudužusių laivų ir lėktuvų liekanas bei nesuskaičiuojamą daugybę rifų. Votjė atolas su lagūna laikomas pačiu gražiausiu pasaulyje. Sakoma, kad niekur kitur neragausite tokių skanių ir sultingų kokosų kaip Maršalo saloje.

REKLAMA
REKLAMA

2. Sent Kitsas ir Nevis, 261 kvadratinis kilometras


Nykštukinė sala Karibų jūroje dažnai vadinama Ramiojo vandenyno tropiniu rojumi. Čia galima grožėtis kalnais, kuriuos supa atogrąžų miškai, ir mėgautis įvairiausiais tropiniais vaisiais. Gamtos išsaugojimas – pagrindinis šios šalies vyriausybės tikslas. Įstatymai draudžia bet kokią konstrukciją, kuri būtų aukštesnė nei aukščiausios palmės. Tvarkingi, gerai išsilaikę paplūdimiai, švarus tyvuliuojantis vanduo nepalieka abejingo nė vieno. Šalies kolonijinė praeitis taip pat saugoma ir yra verta dėmesio.

REKLAMA

3. Maldyvai, 298 kvadratiniai kilometrai

įspūdingiausios pasaulio salos (nuotr. SCANPIX)įspūdingiausios pasaulio salos (nuotr. SCANPIX)

Šioje salų valstybėje Indijos vandenyne įsimintiniausi nuotykiai – vandenyje. Ypač garsūs saulėlydžio kruizai, siūlomi vienoje iš 200 labiausiai apgyvendintų salų (iš viso jų yra apie du tūkstančiai). Pasiruoškite šūkčioti iš džiaugsmo, kai delfinai be didžiausių pastangų rodys įstabiausius šou, kokių niekuomet neišvysite net pačiame geriausiame vandens parke.

REKLAMA
REKLAMA

Kita populiari ekskursija – naktinė žvejyba. Net prasčiausias ar nepatyręs žvejys gali tikėtis ką nors pagauti. Dieną mėgaukitės saule ar pasiėmę akvalangą nardykite po nuostabaus grožio rifus, tarp koralų koridorių vykitės dar nematytas įspūdingo grožio žuvis.

4. Nauru, 21 kvadratinis kilometras

įspūdingiausios pasaulio salos (nuotr. SCANPIX)įspūdingiausios pasaulio salos (nuotr. SCANPIX)

Pagrindinis kelionės į mažiausią pasaulio respubliką, esančią Ramiajame vandenyne, tikslas – mokomasis. Tai turėtų būti pamoka, kaip nereikia elgtis, kad būtų išsaugota gamta. Dėl gausios, vešlios augmenijos ir draugiškų gyventojų, pirmieji keliautojai iš Europos salą pavadino svetinga ir draugiška. Tačiau vėliau Nauru tapo nepavydėtinu pavyzdžiu, kaip per trumpą laiką galima išeikvoti visus šalies gamtos išteklius. Vos per 50 metų Britų ir australų kalnakasybos kompanijų konsorciumas sunaikino 80 procentų salos. Dėl vertingų fosfatų kasinėjama derlinga žemė visiškai nualinta. Vis dėlto kelionės į Nauru tikrai ilgai nepamiršite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Tuvalu, 26 kvadratiniai kilometrai

įspūdingiausios pasaulio salos (nuotr. SCANPIX)įspūdingiausios pasaulio salos (nuotr. SCANPIX)

Mažytę Tuvalu valstybę pietinėje Ramiojo vandenyno dalyje sudaro devyni atolai ir salos. Visas šalies plotas – vos 26 kvadratiniai kilometrai. Pagal gyventojų skaičių tik Vatikanas mažesnis už Tuvalu. Jei norite patekti į šią nykštukinę šalį, reikia gerokai pakratyti piniginę, todėl ji kol kas retai lankoma turistų. Gamta ir oras čia pasakiški (išskyrus uraganų sezoną). Idiliškoje aplinkoje dainavimas ir šokiai – vis dar populiariausios pramogos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų