REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sutartis su laikinuoju nacionalizuoto banko SNORAS administratoriumi Saimonu Frykliu (Simon Freakley) pasirašyta tik lapkričio 16 dieną, tačiau dėl bendrų restruktūrizavimo klausimų su juo buvo kalbėta ir anksčiau, teigia Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį specialioje LRT laidoje V. Vasiliauskas teigė, kad su S. Frykliu ir jo kompanija jau anksčiau buvo konsultuotasi, kaip turėtų atrodyti modelis, kai bankas yra padalinamas į dvi dalis - „gerąją“ ir „blogąją“, kokie turėtų būti priimti įstatymai.

REKLAMA

V. Vasiliausko teigimu, vertinant Vakarų Europos patirtį, pastebėta, kad toks veikimo būdas, atsiradus problemoms, yra labai veiksmingas.

Pasak V. Vasiliausko, Lietuvos bankas, kaip bankų priežiūrą Lietuvoje vykdanti įstaiga, svarstė apie konsultacinių paslaugų pirkimą jau seniai, tačiau sutartis buvo pasirašyta tik trečiadienį, S. Frykliui atvykus į Lietuvą.

Tai, jog su juo buvo kalbėta jau anksčiau, padėjo skubiai apsispręsti, kad sutartis turi būti sudaryta būtent su S. Frykliu ir jo bendrove.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų