REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sąmokslo teorijos - žmonių dėmesį pritraukiančios ir jų vaizduotę įaudrinančios istorijos. Pasaulyje yra galybė įvairių sąmokslo teorijų, mėginančių paaiškinti sunkiai suvokiamus, paslaptingus ar žmogaus pažinimui neprieinamus reiškinius. Ar tai yra tiesiog iškreiptos vaizduotės kūrinys, ar nepažinią tikrovę paaiškinantis modelis - įvertinti dažnai nelengva. Toliau pristatome internetinio puslapio „Listverse.com“ sudaryto labiausiai intriguojančių sąmokslo teorijų sąrašą:

REKLAMA
REKLAMA

Prieš tai skaitykite Top 10: paslaptingiausios sąmokslo teorijos (I)

5. Demaskavimo  projektas

S. Greeras (nuotr. blogspot.com)S. Greeras (nuotr. blogspot.com)

Šios istorijos epicentre yra JAV pilietis Stevenas Greeras. Pati sąmokslo teorija inkorporuoja ir vienija iš esmės visas iki šiol žinomas istorijas, aiškinančias nežemiškos kilmės gyvybių veiklą mūsų planetoje. Minėtasis Greeras teigia, jog turėjo galimybių pabendrauti su ateiviais, kurie šiam neva pranešę itin gerų žinių. Įkvėptas savo nuostabios patirties, vyriškis 1992 metais pradėjo taip vadinamą „demaskavimo projektą“ – judėjimą, kurio esmė buvo apjungti ir suvienyti visus kada nors su ateiviais sugebėjusius pabendrauti žmones.

REKLAMA

Šio judėjimo susitikimai vyksta kiekvienais metais, vis skirtinguose JAV miestuose. Projekto renginiai ir susitikimai yra vieši, tad juose gali apsilankyti kas tik nori. Anot paties projekto dalyvių, jų gretose yra ir nemažai aukštas pozicijas užimančių JAV vyriausybės pareigūnų. Savo projektu jo dalyviai siekia priversti JAV vyriausybę oficialiai prabilti apie nežemiškos kilmės gyvybės egzistavimą mūsų planetoje ir pagaliau nušviesti protus visiems to dar nesuvokusiems naivuoliams.

REKLAMA
REKLAMA

Bet pats Greeras turi ir daugiau ką papasakoti. Pasak šio vyriškio, ateiviai į žemę atkeliauja tik su geromis intencijomis. Tiesą sakant, ateiviai jau yra pakeliui į žemę ir keliauja link jos iš kelėtos skirtingų planetų. Pasak vyro, svečius reikėtų pasitikti draugiškai, nes ateiviai tiesiog nori pasidalinti savo moksliniais ir medicininiais pasiekimais bei parodyti savo kultūrinę patirtį. Greeras yra informuotas, kad mūsų žmonijos istorija turi vieną esminį panašumą su mus aplankyti ketinančių draugų istorija: kažkada jų visuomenėse taip pat buvo pareikalauta vieno konkretaus ir išskirtinio jų rūšies atstovo aukos. Be abejo, tam, jog būtų išpirktos visų kitų jų visuomenės atstovų nuodėmės. Kada ateiviai mus aplankys, konkrečiai nepranešama, bet dažnai užsimenama apie pranašinguosius 2012 metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Prezidento Paslapčių knyga

Geoerge Washington (nuotr. Balsas.lt)Geoerge Washington (nuotr. Balsas.lt)

Teigiama, kad šios sąmokslo teorijos įkvėpimo šaltinis yra kino filmas „National Treasure 2: Book of Secrets“, kuriame pasakojama, kad visi JAV prezidentai nuo pat Washingtono iki Obamos turėjo savo slaptąją knygelę. O šioje knygelėje visi prezidentai (ar bent keletas iš jų) aprašinėdavo slapčiausius mūsų pasaulio gyvenimo faktus ir istorijas. Tai, kas parašyta šioje knygoje, yra neįtikėtinai reikšminga, bet paprastiems mirtingiesiems, deja, neprieinama – kur yra laikoma ši knyga žino tik pats JAV prezidentas ir vyriausiasis JAV Kongreso bibliotekininkas. Tad jei prezidentas yra nužudomas, bibliotekininkas informuoja naująjį valstybės vadovą apie šios knygos buvimo vietą. Savaime suprantama, slaptoji knygos vieta yra nuolatos keičiama.

REKLAMA

Spėjama, kad knygoje yra aprašyta visa tiesa apie ateivių nusileidimą Roswellyje ir Rendleshamo karinėje oro pajėgų bazėje, ateivių apsireiškimus kitose pasaulio valstybėse. Taip pat parašyta ir visa teisybė apie JAV prezidento Johno F. Kennedy ir jo brolio Roberto nužudymų istorijas. Aprašyta ir tai, kur yra paslėptas Šventasis Gralis, kokie yra garsiausių nacių pareigūnų likimai po Antrojo Pasaulinio karo (ir koks yra JAV vaidmuo šiose istorijose) bei netgi tai, kokia yra tikroji Antikristo tapatybė. Čia sąmokslininkams lieka nemažai vietos pasireikšti jų lakiai vaizduotei, tad yra vis dar spėliojama, ar JAV prezidentas yra vienoje pusėje su Antikristu, ar konfrontuoja su juo, o galbūt JAV prezidentas ir Antikristas yra vienas ir tas pats asmuo.

REKLAMA

Manoma, kad knygoje yra neišvengta ir Rugsėjo 11 įvykių paminėjimo, juos aprašant dar prieš faktinį teroristų išpuolį. Be to, knygoje turėtų būti aprašytas ir neva grėsmingai artėjančio Trečiojo Pasaulinio karo scenarijus. Anot sąmokslininkų, toks karas kils po to, kai Rusija ir Šiaurės Korėja užpuls Pietų Korėją.

3. Osama bin Ladenas yra vis dar gyvas

U. bin Ladenas (Reuters nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)U. bin Ladenas (Reuters nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Matyt, kad šios sąmokslo teorijos atsiradimo išvengti buvo tiesiog neįmanoma. Tad teorija, jog Osama bin Ladenas yra vis dar gyvas atsirado iškart po to, kai tik buvo paskelbta, jog jis yra nukautas. Teigiama, kad žymusis teroristas išgyveno per karinę jo sulaikymo operaciją. Arba, kad jo išvis nebuvo tuomet, kai buvo šturmuojama jo slaptavietė. Tokius teiginius dar labiau pakurstė tai, kad JAV Baltieji Rūmai atsisakė paviešinti oficialias nukauto bin Ladeno nuotraukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kodėl gi JAV vyriausybė turėtų slėpti šias nuotraukas? Tegu viešai parodo, jog teisingumas buvo įvykdytas. Taip savo pasipiktinimą reiškė sąmokslininkai. Visgi viešame savo pareiškime JAV prezidentas apgailestavo, kad nuotraukos paviešintos nebus. Esą nevalia spardyti gulinčio, nes tai prieštarautų JAV deklaruojamiems teisingumo ir kilnumo principams. Tokia oficiali JAV prezidento pozicija turėjo reikšti, jog „mes iš principo esame geresni už bin Ladeną, tad ir šiuo atveju nesielgsime kaip tas barbaras“.

Tad nematydami nuotraukos, dauguma žmonių vis nesiliauja šaukti, jog bin Ladeno nužudymas yra apgavystė. Nemažai politikų, turėję galimybę pažvelgti į šias nuotraukas, pažymėjo, kad jos yra itin smurtingos ir baisios. Tokie politikai sąmokslininkų yra įvardijami kaip dar viena JAV vyriausybės naudojama priedanga. Taigi jei bin Ladenas yra vis dar gyvas, kur jis šiuo metu slapstosi? Be abejo, greičiausiai nebe Tora Bora kalnuose. Tai sąmokslininkams atrodytų pernelyg paprasta ir neįmantru. Anot jų, bin Ladenas slepiasi ten, kur jo ieškoti niekam net nekiltų minčių – pačioje JAV.

REKLAMA

2. Vaistas nuo visų ligų

ES registruotas naujas vaistas nuo inkstų ląstelių vėžio (SXC nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)(SXC nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Panašu, kad šios sąmokslo teorijos įkvėpimo šaltinis yra paprasčiausias grožinės literatūros kūrinys – Michaelo Crichtono romanas „The Andromeda Strain“. Šioje knygoje yra pasakojama apie visiškai slaptą, JAV vyriausybės finansuojamą medicininį projektą, kurio metu buvo išrastas medikamentas nuo visų žmogaus ligų. Toks vaistas visiškai nuslopintų bakterijų dauginimąsi žmogaus organizme bei dargi išnaikintų visus žmonijai žinomus patogeninius virusus. Šalutinio poveikio tokius vaistus vartojantis žmogus neturėtų pajusti.

REKLAMA

Tai, jog ši istorija buvo aprašyta tiesiog romane ir greičiausiai yra kūrybinio įkvėpimo vaisius, sąmokslininkų neatbaidė nuo mėginimų visą tai išaiškinti savaip. Anot jų, Crichtonas savo knygoje pateikė realius faktus, bet kadangi bijojo pasiviešinti žinąs šiek tiek daugiau nei kiti, visa tai pavertė tiesiog grožinės literatūros kūriniu. Savo istorijoje Crichtonas tiksliai neįvardijo šio vaisto pavadinimo, bet tiesiog aprašė jo poveikį. Knygoje pasakojama, kad vaistas per kelias dienas išgydytų žmogų nuo vėžio, AIDS, sifilio ir visų kitų žmonijai žinomų ligų. Vienintelis kiek nemalonesnis šalutinis poveikis būtų viduriavimas, mat vaistas išnaikintų ir gerąsias bakterijas žmogaus žarnyne.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Knygoje pasakojama, kad toks vaistas buvo prieinamas visiems žmonėms iki tol, kol buvo pastebėta, jog nutraukus vaistų vartojimo kursą, pacientai staiga miršta. Miršta nuo gydytojams prieš tai nežinomų ligų: pacientams ištirpdavo smegenys, netikėtai prasidėdavo kiekvieno žmogaus kūno organo metastazė. Romane tai yra paaiškinama tuo, jog vartojant stebuklingąjį vaistą žmogaus imuninė sistema tiesiog nustoja funkcionuoti, nes jos neva niekam nebereikia. Tad nustojus vartoti šį vaistą, imuninė sistema nebeatsistato ir žmogų kaip mat užpuola baisiausios ligos. Žodžiu, reikalai buvo tikrai labai prasti. Aišku, prasti jie buvo knygos personažams.

REKLAMA

Kita vertus, sąmokslo teoriją toliau rezgantys žmonės šiek tiek modifikavo knygos siužetą ir taip pritaikė jį mus supančiai tikrovei. Anot jų, vaistas nuo visų ligų buvo sukurtas ir iš tiesų platintas bei naudotas gydant pacientus. Bet iš vaistų rinkos buvo pašalintas dėl kiek kitokių priežasčių nei tų, aprašomų knygoje. Logiška, kad priežastis čia turėtų būti kažkokia kitokia, juk žmogaus imuninė sistema pradeda sunkiau funkcionuoti nebent tada, kai susergama labai sunkia liga. Tad tokio vaisto platinimas buvo nutrauktas tiesiog todėl, jog jo vartojimas žymiai sumažino pacientų lankymąsi pas gydytojus. Be abejo, tai būtų buvęs labai stiprus smūgis visai farmacijos pramonei ir gydytojams. Taigi šioje sąmokslo teorijoje didžiausias šešėlis krenta ant Amerikos Gydytojų Asociacijos. Neva būtent ji ir nutraukė šio vaisto platinimą ir padarė tai amžiams.

REKLAMA

1. „Didysis Grimuaras“

Grimuaras (nuotr. blogspot.com)Grimuaras (nuotr. blogspot.com)

Ši sąmokslo teorija savo idėjų semiasi iš fakto, jog taip vadinamas „Didysis Grimuaras“ iš tiesų egzistuoja. „Didžiuoju Grimuaru“ yra vadinama knyga, dar žinoma kaip „Raudonasis Drakonas“ ir „Šėtono Evangelija“. Pati knyga yra visiškai reali, nes Romos Katalikų bažnyčia oficialiai tvirtina ją turinti ir sauganti. Visgi viešai ši knyga nėra prieinama. Istoriniai faktai rodo, kad knyga buvo surasta Saliamono kape Jeruzalėje 1750 metais. Parašyta ji buvo bibline hebrajų arba aramėjų kalbomis. Pati knyga niekur nėra datuojama anksčiau nei būtent 1750 metai. Aišku, nebent Katalikų bažnyčia apie tai tiesiog nekalba. Kita vertus, yra manoma, kad ši knyga yra anksčiau, dar bent XIII amžiuje, parašyto rankraščio kopija.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiausiai aptinkami įrodymai apie šio rankraščio egzistavimą yra siejami su Honorijumi iš Tėbų. Kita vertus, paties Honorijaus iš Tėbų realų egzistavimą patvirtinti yra nelengva. Manoma, kad galbūt tai buvo popiežius Honorijus III (gyvenęs 1148 - 1227 metais). Taigi teigiama, kad žmogus vardu Honorijus kažkada parašė knygą pavadinimu „Prisaikdintoji Honorijaus knyga“, iš kurios vėliau atsirado „Didysis Grimuaras“. Pasakojama, kad Honorijus arba pats buvo Šėtonas, arba buvo jo apsėstas vien tam, kad parašytų savo veikalą. Tad šioje knygoje yra instruktuojama, kaip prisikviesti Šėtoną bet kuriuo metu ir bet kurioje vietoje. Pats žodis „grimuaras“ prasmiškai būtent ir reiškia „burtų knygą“. Tad pasaulyje yra pasklidę nemažai tokių „magijos vadovėlių“, laikomų tikrojo „Didžiojo Grimuaro“ kopijomis. Ypač tokios knygos populiarios Haityje ir kitose šalyse, kur yra stiprus šamanizmo judėjimas. Bet sąmokslininkai nuramina, kad paplitusios kopijos yra niekalai ir visiškai neatitinka tikrųjų „Didžiojo Grimuaro“ žodžių.

Sąmokslo teorijos šalininkai yra įsitikinę, kad jau pati „Didžiojo Grimuaro“ knyga turi antgamtinių savybių. Pavyzdžiui, yra atspari ugniai, negali būti suplėšyta ar sudarkyta. Žodžiu, ji tiesiog niekaip negali būti sunaikinta. Teigiama, kad tai yra vienintelė autentiška knyga, kuri iš tiesų aprašo procedūras, reikalingas Šėtono prisikvietimui. Maža to, knygos pagalba prisikviesti galima ne vien Šėtoną, bet iš esmės visus žmonijai žinomus demonus ir piktąsias dvasias. Kadangi knyga yra parašyta paties Šėtono, joje detaliai yra aprašyti bei aiškinami ir bibliniai įvykiai, nurodomos konkrečios įvairių biblinių reliktų vietos. Be to, šioje knygoje yra nupiešti ir tikslūs Judo Iskarijoto bei Jėzaus veidų eskizai. Juos, savaime suprantama, tapė pats Šėtonas. Sąmokslo teorijos pasekėjų teigimu, tai, jog ši knyga priklauso Katalikų bažnyčiai reiškia, kad ir kiekvienas katalikų popiežius yra apsėstas paties Šėtono.

REKLAMA

Spekuliacijos „Didžiojo Grimuaro“ tema čia dar nesibaigia. Sąmokslo teorijos brandintojų manymu, šioje knygoje yra užrašytas ir slaptasis Dievo vardas. Šio vardo ištarimas iš kitos pusės lemtų visos mūsų visatos sunaikinimą. Tiesą sakant, juokingiausia šiuose teiginiuose yra tai, jog visa ši istorija apie Dievo vardą buvo tiesiog perimta iš 1989 metų kino filmo „Warlock“ scenarijaus. Filme „Didysis Grimuaras“ yra vienas pagrindinių pasakojamųjų motyvų, o atidžiau stebint patį filmą netgi galima perskaityti slaptąjį Dievo vardą. Jis yra „Roaisha“. Tad kūrybinė kino scenaristų išmonė čia tapo tikru sąmokslo teorijos pasekėjų įkvėpimo šaltiniu. Taigi šie dabar nepaliauja tikėti visa tai besant tikrų tikriausia tiesa. Tik slaptasis Dievo vardas, matyt, bus kažkoks kitas, nes skaitymas iš kitos pusės to vardo, kuris paminėtas kino filme, visatos dar nesunaikino. Tad jei norite sužinoti, kaipgi viskas yra iš tikrųjų, reikėtų perskaityti tikrąjį „Didįjį Grimuarą“. O šiuo metu jis yra akylai saugomas slaptuosiuose Vatikano archyvuose.

Taip pat skaitykite:

Top 10: paslaptingiausios sąmokslo teorijos (I) (foto)(video)

Anatominiai išsigimimai ir protinės negalios: Vietnamo karo padariniai iki šiol jaučiami (foto) (video)

JAV „mirties angelai“: siaubingi sifilio eksperimentai Gvatemaloje (foto)(video)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų