REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verslūs studentai pristatė Lietuvos kino mėgėjus vienijančio virtualaus kino klubo projektą. Jo steigėjai planuoja per keletą artimiausių mėnesių sukurti naują interaktyvią interneto svetainę bei organizuoti atvirus renginius – kūrybines dirbtuves, filmų peržiūras, susitikimus su jų kūrėjais. Studentai ketina per metus į klubą suburti iki 10 tūkst. kiną mėgstančių žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Kino klubo koncepcija atsirado kasmetinėje socialinėje iniciatyvoje „Projektų rengimo akademija“, kur studentai varžėsi rengdami investicinius projektus. Iniciatyvos organizatoriai ja siekia suteikti jaunuoliams versle praverčiančių žinių bei įgūdžių, o šių metų Akademijai pasirinkus kino temą, studentai buvo skatinami imtis socialinio verslo. Nugalėjusi komanda gavo ne tik finansavimą savo idėjos įgyvendinimui, tačiau ir galimybę į pagalbą pasitelkti profesionalius verslo konsultantus.

REKLAMA

Iš Akademijos dalyvių parengtų investicinių projektų tinkamiausią sėkmingam įgyvendinimui atrinko komisija, sudaryta iš verslininkų, rinkodaros ekspertų bei kino bendruomenės atstovų – režisierės Inesos Kurklietytės, festivalio „Kino pavasaris“ vykdančiojo direktoriaus Algirdo Ramaškos, kino teatro „Pasaka“ direktoriaus Justo Prascevičiaus ir kt.

„Projektų rengimo akademijos“ iniciatorius, strateginės plėtros ir projektų vadybos konsultacijų kompanijos „Advanced Advice“ direktorius Ilja Malkin sako, jog laimėjusi kino klubo idėja iš kitų išsiskyrė numatytomis pažangiomis rinkodaros priemonėmis ir profesionaliu požiūriu į projekto vadybą. „Planuojama, kad pelno nesiekiantis kino klubas nebus priklausomas nuo finansavimo iš šalies. Žinoma, studentai tikisi rėmėjų pagalbos, tačiau gerai apgalvotos rinkodaros priemonės taip pat gali padėti rasti klubo išlaikymui reikalingų išteklių. Pavyzdžiui, ketinama bendradarbiauti su kino teatrais ir kino festivalių rengėjais, suteikiant galimybę įsigyti pigesnių grupinių bilietų į kino seansus,“ – teigia I. Malkin.

REKLAMA
REKLAMA

Planuojama, jog virtualioje erdvėje startuosianti kino bendruomenė ilgainiui išsiplės ir iš jos persikels į specialiai klubui pritaikytas patalpas, kur vyks filmų peržiūros, diskusijos, susitikimai su kino industrijos atstovais. Jei projektas vystysis sėkmingai, studentai planuoja atidaryti ir naudotų DVD krautuvėlę, į kurią būtų galima atnešti jau peržiūrėtus filmus ir įsigyti naujų už mažesnę nei nuomos kainą.

Viena steigiamo kino klubo idėjos autorių Elena Šimaitė sako į šį projektą pirmiausia žiūrinti kaip į kino mėgėjų žaidimų aikštelę, leidžiančią eksperimentuoti, išbandyti naujas veiklos sritis ir pateikti savo požiūrį į kiną, kad ir koks neįprastas jis būtų. „Lietuvoje labai trūksta erdvės, kur į kino kritikus nepretenduojantys, tačiau laisvalaikį prie ekrano dažnai leidžiantys žmonės galėtų pasidalinti savo mintimis, surasti bendraminčių. Mūsų manymu, virtualus klubas – tinkamiausias pirmasis žingsnis. Jį žengę ketiname eiti dar toliau ir kino mėgėjus suburti įvairesnei veiklai,“ – teigia E. Šimaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie projektą

„Projektų rengimo akademija“ yra ketverius metus organizuojama socialiai atsakinga iniciatyva, kuria siekiama verslo idėjų turintiems jauniems žmonėms suteikti jų įgyvendinimui reikalingų žinių bei įgūdžių. Šiemet pasirinkę kino temą projekto rengėjai jaunimą skatino atkreipti dėmesį į socialinį verslą bei jo galimybes ne tik gauti pajamas, bet ir pagerinti visuomenės gyvenimo kokybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų