• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Moldovos prezidento rinkimai atšaukti, nes partijoms nepavyko susitarti dėl kandidatų, praneša „RIA Novosti“. Susiklosčius tokiai situacijai atsirado tikimybė, kad reikės rengti pirmalaikius parlamento rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkimai, kurie turėjo vykti lapkričio 18 d., buvo atšaukti, kai pirmadienį vidurnaktį baigėsi kandidatų registracijos terminas. Jei partijos ir antrą kartą nesusitars, reikės rengti pirmalaikius parlamento rinkimus.

REKLAMA

Moldovoje nuo 2009 m. balandį vykusių rinkimų tęsiasi politinė suirutė. Prezidento pareigas eina Marianas Lupu, kuris yra ir parlamento pirmininkas.

Opozicinė Komunistų partija sakė, kad parlamentas turi paskirti naują prezidento rinkimų datą. Rinkimai turi įvykti ne vėliau kaip per 30 dienų.

„Jei nebus iškelti kandidatai, reikės paleisti parlamentą ir paskirti pirmalaikių parlamento rinkimų datą“, - sakė Komunistų partijos narys Sergejus Syrbu.

Pasak ekspertų, valdančiojo Aljanso už europinę integraciją lyderiai įsivėlę į vidaus konfliktus ir nesugeba pažaboti šalies politikos krizės. Tai jau trečias kartas nuo 2009-ųjų, kai Moldovos parlamentui nepavyksta išrinkti kandidatų į prezidentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų