REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija reikalauja ištirti M. Gaddafio nužudymo aplinkybes

Rusija reikalauja, kad Tarptautinis baudžiamasis teismas ištirtų buvusio Libijos lyderio Muammaro Gaddafio nužudymo aplinkybes. Tai pirmadienį žurnalistams pareiškė RF užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar Tarptautinis baudžiamasis teismas turi išsiaiškinti, kaip jis buvo nužudytas. Tai yra šios struktūros kompetencija, - sakė ministras. - Belaisvių negalima žudyti, reikia užtikrinti jų saugumą“. „Belaisvių žudymas yra karinis nusikaltimas, ir tai - viena iš priežasčių, dėl kurių Tarptautinis baudžiamasis teismas gali ir turi įsikišti“, - pabrėžė jis.

REKLAMA

„Mes gerbiame žmogaus teisių gynėjų poziciją, - pridūrė Rusijos diplomatijos vadovas. - Bet kai vardan žmogaus teisių, o karinė operacija Libijoje buvo pradėta kaip tik gyventojų teisių gynimo vardan, žudomi žmonės, teigiant, kad kol režimas nebus pakeistas, civiliams asmenims grės pavojus, tuomet taikūs gyventojai tampa tik loštukais, o jų gyvybės - geopolitinių tikslų realizavimo kaina“.

„Svarbiausia žmogaus teisė - teisė gyventi, o ji toje pačioje Libijoje buvo labai šiurkščiai pažeidinėjama“, - konstatato S. Lavrovas.

REKLAMA
REKLAMA

Praietą savaitę Libijos politikas M. Jibrilis pareiškė, kad M. Gaddafį galėjo įsakyti nužudyti iš užsienio.

Taip pat skaitykite:

10 žiaurių lyderių likimų (foto)(video)

M. Gaddafio bendražygis atvirai apie paskutines diktatoriaus dienas (video)

M. Gaddafio vendeta: teroristams palikti milijonai, kad šie atkeršytų

M. Gaddafis – žmogus, kuris žinojo pernelyg daug

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų